När vi totalrenoverade vår lägenhet så var vi dumma nog att slänga bort ventilationsspjället i köket eftersom vår ordförande hävdade att det var ok att koppla in köksfläkten direkt till ventilationen vilket visade sig vara fel. Lägenheten är från tidiga 30-talet och nu är frågan hur vi löser detta på ett snyggt sätt? Köket har en modern look med glasmosaik. Har åkt omkring till varenda butik i stan och letat efter en snygg lösning. Skulle duga fint med ett gammalt ventilationsspjäll men det verkar vara svårt att få tag på något sådant.
 
Kukilon skrev:
ventilationsspjället .
Är inte helt hundra på vad du menar med spjäll...
Kan du utveckla lite? menar du en kåpa med forcerings spjäll eller menar du ett vridspjäll på en ventilations kanal? Eller syftar du på något annat? bild kanske om det finns?
 
Är det ett sånt där vridspjäll med kedja som var vanligt förr så har Josef Davidssons i Reftele såna.
 
Hej!
Det låter som om du behöver installera ett automatspjäll, det löste våra problem, Det är en fantastisk manik som stryper flödet från fläkten och låter dig installera vilken spiskåpa du vill rätt in i murstocken. Googla automatspjäll så hittar du säkert mer info om dem.

/Peter
 
Vill tacka för svaren. Automatspjället verkar vara precis vad jag söker.... inte för att jag kände till att man ens kunde koppla in fläkten i den befintliga frånluftskanalen.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.