Hej!

Jag har en ventilationskanal i eternit som går från bottenvåningen rakt upp genom taket och ut i en ventilationsgrunka. Den har varit för självdrag från badrum på bottenvåningen. Nu vill jag koppla på en slang (eller rör) och förlänga den från innertaket i badrummet till köksfläkten intill som hittills har haft kolfilter. Finns det några övergångar mellan moderna slangar och rör till fyrkantiga eternitrör (ca 20x20cm)? Kan man få det så tätt att man kan trycka på med fläkten från köket eller ska man satsa på en ny fläkt med motorn på vinden?
 
att koppla ihop kök och toaventilation är en dålig idee, tycker jag. Finns risk att du får matluckt i badet och tvärtom om din fläkt på vinden ( som skall gå hela tiden) stannar någon gång av någon anledning. Jag skulle aldrig komma på att använda enbart köksfläkt för den gemensamma kanal. Skulle dra ny ventilation enbart för kök och låta det gamla vara som den är .... men jag är ingen specialist ;)
gaia
 
Håller med, har köksfläkten på samma kanal som det sitter en ventil i på övervåningen och det luktar matos i det rummet när man kör fläkten .....
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.