Hej
Kan man placera frånluftsdon nere vid golv mot vägg eller bör de sitta högst upp?
Tänkte dra ventilationskanalen nere till källaren. och det ser inte snyggt ut om man skall behöva bygga nisch för en kanal som skall längst upp mot en vägg.

luftcirkulationen förbättras inte sant?

en frånluftsvärmepump skall kopplas anslutas till detta.
 
ventilation bygger på luftombyte. Änga från tex dusch stiger såklart uppåt men kommer så småningom till gokvnivå iofs betydligt kallare, vilket ger ett betydligt kögre värmetillskott till frånluftsvärmepumpen, men ventilationsmässigt kommer det att bli tillfyllest om utrymmet kan hantera ev de ev korta fuktalstringar som kan fås från dusch,bastu el likn. Många hävdar att frånluften eller luftintaget skall placeras här eller där vilket är helt oväsentligt om dusch/bad/toa befinner sig i samma rum. Någon minut efter du startat duschen befinner sig ångan/skitoset i hela rummet och ska sedan spädas ut vilket tar lite tid. Skulle det vara en tät duschkabin skulle såklart frånluften tas därifrån för att hindra fukt från att ta sig ut ur kabinen och i den bästa av konstruktioner borde såklart skitoset redan sugas bort nere i toastolen. Men när vi nu har det som vanligt så sätt du frånluften lågt om det passar bäsr
 
tack gillar ditt svar. Tänkte inte så mycket på skitoset men du har en bra punkt :)
Ger det bättre värmeåtervinning om den sitter högt menar du?
 
Det är varmast vid taket
 
Men å andra sidan är det ju bra att behålla den varma luften inomhus också istället för att återvinna den med en massa förluster.
 
jajjamän
 
det blir via taket. istället för via källaren...pga tätskikt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.