Hej,

Är på jakt efter lägenhet och hittat en fin sådan. Reagerade dock på hur mycket ventilationen i köket lät. Är rädd för att köpa pga det ljudet.

Tror man i nyare kök kan "bygga" in ventilationen i ett skåp. Kan det lösa att det låter mindre samt vad är kostnad och svårighetsnivå för det?

Bifogar en bild på hur fläkten ser ut.

Hälsningar
Mille
 
  • Takmonterad köksventilation ovanför skåpluckor.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Det som syns på bilden är en ventil. Någon annanstans finns det ett fläktsystem som är anslutet till ventilen och som då suger ut luften.
Ventilation i lägenheter är ett kapitel för sig. Den kan bestå av ett fläktsystem specifikt för lägenheten eller ett central system någonstans i byggnaden.

Sus och brus är inte ovanligt för mekaniskt ventilation, tyvärr inte mycket att göra åt det skulle jag säga. Skulle du börja mecka med ventiler etc så lär detta upptäckas vid en sk OVK-besiktning och du får återställa grejorna.
 
  • Gilla
BirgitS
  • Laddar…
BirgitS
I kök skulle jag inte vara så orolig för ljud eftersom man har köksfläkten igång när man lagar mat och den bör låta betydligt mer. Om det är tyst från ventilen i badrummet så kanske det är centralfläkten för köksventilationen som behöver fixas. Fråga säljaren via mäklaren om det är normalt att det låter så mycket. Eller ring föreningens ordförande.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.