Hoppas ni står ut med lite frågor till om ventilation i Garage.

Har byggt om en carport till 9x3 m2 garage med nyligen isolerat väggar/tak men oisolerat betonggolv. Har ett tillfälligt element för att hålla 5-6 grader och en Echodry som körs lite grann för att hålla RF runt 55-65%.

Skall nu sätta in ventilerna och funderar vad som är bästa valet av ventilationslösning.

Om jag förstått tidigare förslag bör man sätta in tilluft ventil i nederkant på ena kortsidan (ex i porten) och frånluft på motsvarande kortsida i överkant. Vad är anledningen till att dra in kalluften vid golvet utan möjlighet för värme tillskott vid tilluften? Är det för att få en bättre cirkulation och naturlig genomströmning.

Om man har en frånluftfläkt på ena kortsidans överkant, kan man då ha tilluften i överkant med en värmekälla under tilluften? Så fungerar det i huset med en FLVP, så varför skulle inte samma lösning fungera i Garaget?

Finns det andra bättre alternativ att hålla bra ventilation och låga uppvärmingskostnader, innan man sågar i väggarna?
 
Teorin bakom ett lågt intag och ett högt utlopp är bara att temperaturskillnaden skall styra luften till det övre hålet (annars vet luften inte vilket som den skall gå ut eller in genom).Med fläkt i utsugningshålet spelar det ingen roll om luftintaget sitter högt. Den kalla luften kommer iallafall att rasa ner och ventilera i golvnivå.
 
Tack för svar! Fungerar ventilationen av golvet även om man sätter värmekällan direkt under intaget? Tanken med värmekällan under intaget är ju att få direkt uppvärming på inkommande luft för att just minska kallraset.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.