Stackars miljöförvaltningen får lösa alla problem 😂

Men dom behövs (tyvärr).
 
Tvåan är fel. Parkerar grannen på din mark, speciellt om det är "dump-vrak", så ska du inte kontakta polisen. De agerar bara om fordonet utgör en risk eller ett trafikhinder, och knappt ens då. Kontakta kommunens gatukontor, det är deras uppgift.

Var dock beredd på att du kan få betala för flytten, typiskt en eller ett par tusenlappar, om inte ägaren gör det.

Flytta aldrig någonsin fordonet själv.
 
  • Gilla
klaskarlsson och 1 till
  • Laddar…
Någon som vet om den relativt nya regeln om störande hög musik från bilar också kan vara tillämpbar när grannar spelar sjukt högt UTOMHUS sent på kvällen?
Begriper mig inte på den här nya trenden. PA-system i trädgården, helt sinnessjukt.

Det förekom ofta fester när jag var yngre, med skapligt hög musik men alltid INOMHUS. Så det störde inte grannar speciellt mycket. Och enbart på helger.
 
  • Gilla
Maria T och 3 till
  • Laddar…
6. Grannens träd hänger över på din tomt och skräpar ner
Kontakta: Stadsbyggnadskontoret i din kommun
Alternativ lösning, gilla läget. Träd skräpar ner. Dina löv blåser säkert också in på någon annans fastighet.

Har vi inte nog många trådar på detta tema. Känns lite märkligt att "redaktionen" rekommenderar en eskalering genom att kontakta Stadsbyggnadskontoret. Tvivlar starkt på att de bryr sig det minsta.
 
  • Gilla
MetteKson
  • Laddar…
I
Det verkar som att miljöförvaltningen har ett brett ansvarsområde, men att de sällan faktiskt löser något konkret när det gäller denna typ av trivselkonflikter mellan grannar. Man förväntar sig att folk löser detta på egen hand, vilket ofta fungerar bra. Men om det inte gör det, tenderar den med mest våldskapital\inflytande att gå segrande ur konflikten.

Det finns inget positivt i att ha mjuka regler och 'åsiktskorridorer', det riskerar bara att skapa en känsla av orättvisa.
 
  • Gilla
MasterM och 2 till
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.