Vi har ett nytt växthus på ca 22M2 som vi också vill ha som uterum. Vi tänkte ha en kamin och undrar om det är bäst med en som strålar värme eller värmer luften (konvektion) ?
 
Jag tror inte att man behöver ha så teoretisk angreppspunkt på val av kamin till ett växthus. Alla kaminer levererar värme både genom strålning och konvektion. Med det sagt är det antagligen bättre med konvektion då strålvärmen kan stråla rakt igenom glas.
 
Hur kommer växterna att må av den varierande temperaturen?
 
Vi bor i ett pärlsponthus från förra sekelskiftet och valde att sätta ett växthus nära huset istället för den vanliga snedlutan med alla nackdelar. Så därför går nog "uterummet" före växterna.Ett problem med uppvärmningen är ju också att de automatiska takluckorna öppnar sig så länge de sitter kvar. Växthuset är 6 meter långt så växterna får man nog ha i ena ändan och om man har vindruvor får man täcka dem och skydda dem mot värme fast man gör ju normalt tvärsom. Därför är det nog rätt givet vid eftertanke att man ska en"strålande" kamin så att den fungerar ungefär som infravärme. Det är ju som myseldning det ska fungera!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.