Hej! Vi har just upptäckt att vi har fått en vattenskada under ett av våra element i vardagsrummet. Vi installerade bergvärme i vintras och i samma veva nya ventiler och installatören justerade strypningen på elementen. Nu har elementet läkt där han justerade strypningen i elementet och det är blött under golvet. Även lite
vitt "mögel" finns bakom listen. Vi har pratat med installatören och han vill absolut inte går till försäkringsbolaget pga att han har så hög självrisk. Runt 10 000kr snackar han om. Men vad kan det kosta att fixa skadan? Golvet är 2.5 cm tjockt ekgolv från 50-talet troligtvis och väggen är tretex. På bilderna ser man lite hur surt det är. Samt möglet som fanns på 30cm på vardera sidorna om elementrören. Det ligger spån under golvet och valvad källare.
Det syns att fukten har grypigt ca 1,5 meter mot altandörren i golvet och i tretexen bakom listen.

Nu vill han förhandla om detta. Först va han inne på att installera en fläktkonvektor åt oss gratis i källaren men nu senast va han inne på att köpa nytt golv till vardagsrummet för ca 6000kr åt oss och vi fixar skadan själv.

Kan det kosta så mycket att fixa? Blir det dyrare eller ska vi gå till försäkringsbolaget?
Kan nån uppskatta vad det kan gå på?

Vad ska vi göra?

Vi vet ju inte hur omfattande skadan är egentligen.
 
  • IMG_0860.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • IMG_0861.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Det första ni måste ta reda på är ju hur djupt skadan går.
Är det bara ytskivan i väggen och golvet så är det ju ingen störer fara - och då kan ju kanske byggarens erbjudande vara ngt att beakta.

Skulle bjälklaget vara skadat dock så blir det ju en mycket större grej.

Er hemförsäkring gäller inte då ?

/K
 
Ta det på försäkring! Om skadan går djupare så stiger kostnaden drastiskt och då kan det vara för sent att få det accepterat som försäkringsbar skada eftersom golvet redan är upprivet.

Anmäl skadan till DITT försäkringsbolag (det är du som har skadan). Sedan gör försäkringsbolagen upp om självrisker mellan varandra då det inneblandar en annans ansvarsförsäkring. Du behöver inte "be" honom anmäla skadan.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.