Hej!

Har hantverkare hemma som är i full gång med att renovera badrummet. Hittills har allt gått "smidigt" (en del av det nya badrummet är ett gammalt pannrum så det har varit j*vligt mycket bilandes och det har gått åt mycket EPS).

Frågan om hur vi vill att de ska dra rören till duschen dök upp i fredags. Duschen skall sitta på en vägg som är yttervägg av huset, badrummets vägg ska reglas upp och isoleras mot denna vägg. Nu till frågan, rören till duschen får enligt rörmokaren inte dras i väggen då det är en yttervägg. Så den bästa lösningen enligt honom är att dra utanpåliggande rör mot taket och sedan ner till duschen.

Går detta att lösa på något annat sätt? Någon som har en fiffig lösning på detta eller får vi helt enkelt leva med synliga rör till duschen?

Hoppas att jag har förklarat med någorlunda förståeligt ;)

Mvh,
Fredrik
 
Utanpåliggande rör kan vara bra. Det finns duschstänger som man kan fästa på utanpåliggande rör med cc 40, så att man slipper göra hål i tätskiktet där.

Pex rör-i-i taket och sedan kanske anslutningar ner mot duschblandaren? Om du hänger duschstången på röret så bildar dessa en enhet. Eller så kanske det finns någon duschpanel med anslutning uppe. Då blir det bara en liten bit rör som syns.
 
Eftersom vi vill ha lite "äldre" stuk på badrummet så blir det lite knasigt med duschpanel, annars en bra lösning! :) Pex rör får nog inte plats i taket, de ska sänka ner taket lite men inte så pass mycket att ett rör får plats, tyvärr. Men en duschstång som man fäster i rören låter ju inte som en dum lösning, då "försvinner" ju rören in som en enhet som du säger! Ska kika vidare på det, tack! :)
 
  • sv-44135.png
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.