Vi kommer bygga ett nytt hus snart och funderar på att sätta in en vattenmantlad kakelugn. Har ni några tips? Hittills har vi hittat Kakelugnspannan och Julia, men vill gärna ha en mer "klassisk" modell då huset vi kommer bygga är av 1920-tals snitt.
 
Inga tips på andra modeller än redan nämnda? ...någon som har erfarenhet av vattenmantlade kakelugnar kanske, för- och nackdelar?
 
Jag har inte så mycket erfarenhet av dem men vi har börjat bygga hus och kommer att sätta in en kakelugn från Kakelugnspannan. Tycker att de verkar ha bra alternativ och de ser klassiska ut.
 
Jag har en kompis som har just en kakelugnspanna...

Den är placerad i vardagsrummet och förser hela huset med värme via en acktank i källaren...Dvs den är påkopplad ett befintligt system och laddar ner värmen till husets egentliga system med beredare...

Den ända "nackdelen" är väl att om man har den som huvudsaklig värmeproducent till tappvarmvatten oxo under sommahalvåret är att man har värmestrålningseffekten kvar i vardagsrummet.... kan bli lite varmt på sommaren då....
 
Jo vi har tänkt på att det kan bli varmt under sommarmånaderna, men då vi kommer installera även solfångare hoppas vi att de skall räcka till att producera varmvatten under sommaren och gärna även vår och höst.
 
har dom clean burn i kakelugnspannan?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.