Ska renovera en gammal toa, sitter ett vattenburet element nu med 2 rörssystem, ska riva hela golvet å byta avlopp och vatten, men tanken för värmen var att plugga stålrören till elementet i trossbotten och lägga el golvvärme enbart då detta är på övervåningen och är varm allmänt där inne, men har gått i tanken att lägga i vattenburen golvvärme ist, men kan nån förklara hur detta funkar med shunt och cirkpump osv, då detta blir första rummet med vatten golvvärme!, går det att koppla på sig direkt på gamla stålrören?, kan även dra rören genom golvet ner till pannrummet där det står en bergvärme pump som driver huset.
 
  • Renovering. Trägolv, verktyg, rörsystem, mejsel, hammare, spillror och skyddstejp. Avskalat område vid vägg och radiator.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Inuti en väggkonstruktion med synliga rör, kablar och isolering. Byggmaterial och avfall syns. Regelverk och betong.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Att koppla direkt på dina rör där är ingen höjdare, elementen ska ha högre temp än GV och det fel. Finns möjlighet att gå rakt ner så gör det, blir nog bäst med att gå ner GV-slangen direkt till källaren, ta till en bit på ett par meter i källaren, så koppling kan ske nästan var som helst. Då kan även styrning av värmen sättas i källaren. Kopplas det in direkt på utgående från VP , kan du få lite värme på golvet även på sommaren.
 
  • Gilla
Elutte
  • Laddar…
Tack. Får nog bli att jag drar rören ner till pannrummet och tar till lite men kan du länka vilken fördelare jag ska ha?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.