Vi är sugna på att köpa badtunna till fritidshuset för att kunna använda den på vintern. Vi kommer att fylla badtunnan med sjövatten (som är vårt sommarvatten och det enda vatten vi har). Eftersom vi inte har vintervatten kommer vi behöva ha tunnan fylld under vintern.

Hur löser man detta praktiskt? Räcker en cirkulationspump för att vattnet inte ska frysa och vad kan en sådan tänkas kosta att ha igång?

Sandfilter vs http://www.spadealers.se/main/swe/hottub/AquaClarus.asp?type=web filter av påhängsmodell - någon som har erfarenhet?

Tacksam för snabbt svar!
 
Med tunnan stående på cellplast, isolering runt, och ett isolerat lock borde det gå att hålla den frostfri för vettiga pengar. Men tillskottsvärme behövs. Jag är inte insatt i ämnet, men jag antar att det finns någon typ av elpatron/doppvärmare att köpa till?
 
Tack! Inser att det inte är helt enkelt - får se om vi helt enkelt ger upp drömmen om att vinterbada i tunnan, just nu i alla fall, det känns som att det är mycket jobb och inte helt säkert - vad skulle hända om det blir strömavbrott?
 
Solpanel och en vindsnurra kanske kan hantera uppvärmningen? Är den väl isolerad så behövs det nog inte så mycket effekt för att hålla den frostfri.
 
Låter avancerat, men det kanske det inte är? Vi hade ursprungligen bara tänkt oss en enkel trätunna, men med reningsverk och sandfilter. Har inte funderat i banor av isolering ännu, men det får uppenbarligen bli nästa steg. Alternativet är att borra hål i isen och ta upp vatten till varje bad med någon form av dränkpump (?) men frågan är om vi kommer att bada så mycket om det blir besvärligt att få upp vatten, eller om det blir jobbigt att sköta.
 
Det är inte möjligt att lägga ut en polyetenslang ovan mark ner till sjön på vintern och pumpa upp med en liten elektrisk pump när ni skall bada? Så ni alltså fyller och tömmer tunnan vid varje bad. Det är planen för vårt fritidshus, för både sommar och vinter.
Även om det är kallt så fryser inte slangen eftersom det är cirkulation när man fyller och pumpen tömmer man eller ställer frostfritt efter användning.
 
Klos, det låter väldigt intressant, ska kolla upp det närmare. Då blir det kanske bad redan i vinter :)
 
Hur gjorde du?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.