Vi hår många repor i diskbänkrn. Tänkte polera med Autosol men ska jag använda våtslip också eller räcker det med Autosol? Om man ska slipa hur gör man då, slipar man rakt eller i cirklar?
 
Det brukar räcka med bara Autosol och ordentliga armmuskler!
 
Oj, så många stavfel jag skrev i min fråga. Ja, ja så blir det med två små barn som yr runt en när man skriver.
 
Hej

Hur gick det med bänken.
Jag testade lite på min bänk idag och det ser ut att bli suåer bra. började med 320papper där der är som värs sedan 600papper och sedan 1200papper för att sedan sluta med Autosol. nu orkade jag bara en liten del men jag skall köpa en polerrodell så kommer det gå fortare.

/M
 
Hemmakatten
Förstår inte riktigt denna iver med att ha en högglanspolerad, repfri rostfri diskbänk. Själv tycker jag att den är vacker som den är. I början syns alla repor, men efter en tids användning "försvinner" reporna i mängden. En rostfri bänk är snygg, superpraktisk och att det syns att man använt den är inget som stör, tycker jag. Efter en avtorkning är bänken för mig vacker, blank och ren.
 
Funderar också på att polera min bänk.
Det handlar inte om att få den spegelblank utan att få den att se lite nyare/snyggare ut. Min diskbänk har suttit i köket sedan det byggdes tidigt 70-tal och ser i dagsläget lite risig ut. Ekonomin håller inte för att renovera helt ännu så om man kan få det att se hyfsat ut med lite armmuskler så är det väl värt det.

Ingen som har lite bilder på färdigt resultat?
 
Om diskbänken är matt och tråkig tycker jag att det räcker att göra ren den med maskindiskmedel eller tvättmedel. Blöt upp, gno ut med diskborsten, vänta ett tag och skura sen fläckar ytterligare med borsten. Skölj och torka. Blankt och glänsande.

Jag polerade med Autosol en gång (i förra huset) och tyckte inte att det blev bättre än ovanstående.

/EB
 
Inte så att den är smutsig och matt... utan det handlar mer om hejdlöst mycket repor kors och tvärs och att typ "mattborsta" ytan så att den ser lite nyare ut.

Ingen som testat?
 
Testa att polera/slipa med krita då blir den blank igen.
 
Hej

Så här ser min slipade diskho ut efter slipning och polering med autosol.
Nu behandlar jag den bara med något vitt slipmedelsaktigt som man kan köpa på mässor mm.
Fungera superbra.
Den är som ny.
Fast lägg inte för mycket energi i själva baljan. där är det pressad plåt och det går inte att få utt samma glans som resten.

Mvh
Martin
 
  • bank.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.