Är spekulant på ett hus där säljaren uppger att det finns ett kvalitetsdokument från renoveringen av badrummet.

Vid besiktning har det dock anmärkts på golvbrunn som ligger på fel nivå och enligt besiktningsmannen så har man frångått byggreglerna (medvetet eller omedvetet)

Hur går det ihop med kvalitetsdokumentet? Är det värt något när det är gjort på fel sätt?
 
Dokumentet säger egentligen bara att arbetet är utfört av någon som gått vissa kurser. Inget om att personen har förstått vad kursen gick ut på.

men i princip så borde dte ju vara större sannolikhet att en person som gått BKR kurserna gör rätt, än en som inte gått kurserna.

Så kan man ju tydligen i många lägen ifrågasätta om intyget stämmer, en del firmor utfärdar intyget utan att låta utbildad personal göra jobbet, rent bedrägeri.
 
Ett kvalitetsdokument är ett intyg hur arbetet är utfört, dvs vilket tätskiktsystem man har använt och att arbetet är utfört enligt dessa montageanvisningar.
Det har inget att göra med om man gått en kurs eller inte.
Det som "hempularen" troligen menar är ett intyg att man följt någon av de sk "branschregler" som finns, men det är något helt annat.
 
Intyget är ju trots allt inte ens värda pappret de är skrivna på om man trots allt inte följt branschreglerna.
 
Men då har man papper på vem som gjort det, om det skulle uppstå en skada.
 
Trots allt så borde man ju kunna kontakta entreprenören och fråga hur han ställer sig till besiktningsanmärkningen. Har han lämnat någon form av dokument efter sig så borde det ju innebära att det är gjort fackmannamässigt. Har förstått att det enligt konsumenttjänstlagen ska finnas en 10-årig reklamationsrätt. Har inte själv sett dokumentet så jag vet inte riktigt vad som står där.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.