Hur gör ni andra som har stämjärn som har väldigt vassa kanter? Nu när man köpt stämjärn av lite bättre kvalitet så är dom väldigt tunna på sidorna, speciellt dom lite bredare. Vilket gör att när jag har slipat dom så är kanterna på stämjärnen nästan lika vassa som en vanlig kniv.
Lär ni er att jobba med kanterna och man får leva med att skära sig lite nu och då. Eller gör ni något åt kanterna, vilket känns fel då det påverkar bräden på stämjärnen över tid?
Lär ni er att jobba med kanterna och man får leva med att skära sig lite nu och då. Eller gör ni något åt kanterna, vilket känns fel då det påverkar bräden på stämjärnen över tid?
Grundstött
· Halland
· 28 358 inlägg
Nu är jag ingen stämjärnsspecialist, men du skall nog inte vara där och pilla med fingrarna i onödan.
Det är ju faktiskt likadant med en välbrynt kökskniv som man skivar tomater med.
Det är ju faktiskt likadant med en välbrynt kökskniv som man skivar tomater med.
Hur gör du när du slipar ett stämjärn, vilka kanter är det som blir vassa?teed skrev:Hur gör ni andra som har stämjärn som har väldigt vassa kanter? Nu när man köpt stämjärn av lite bättre kvalitet så är dom väldigt tunna på sidorna, speciellt dom lite bredare. Vilket gör att när jag har slipat dom så är kanterna på stämjärnen nästan lika vassa som en vanlig kniv.
Lär ni er att jobba med kanterna och man får leva med att skära sig lite nu och då. Eller gör ni något åt kanterna, vilket känns fel då det påverkar bräden på stämjärnen över tid?
Har aldrig upplevt att det blir några vassa kanter när jag har slipat mina stämjärn. Använder alltid slipmaskin med stöd för att få en perfekt vinkel och sedan polera baksidan för att få bort råeggen. Mellan slipningarna så räcker det med ett bryne.
Mina stämjärn blir inte tunnare, utan bara kortare