Vill lyfta ett varningens finger för detta oseriösa och extremt professionella företag!

Grannarna i lägenheten ovan anlitade Kakel Idéa för en badrumsrenovering i december 2015. Vid bilning av den gamla golvbrunnen gick hantverkarna igenom golvet vilket resulterade i att vårt nersänkta innertak täcktes med puts samt att spotlightsen i vårt innertak slogs ut.

Efter att vi själva fått ta kontakt med Kakel Idéa kom projektledaren S.Jönsson hem till oss för att titta på skadan. Han mer eller mindre skrattade oss i ansiktet, frånsade sig allt ansvar och tyckte att problemet var lätt åtgärdat genom att sätta tillbaka spotlightsen. Trots att vi visade honom filmer och bilder som vi tagit genom hålen där man tydligt såg hur mycket nedrasat material som täckte vårt innertak menade han att det inte var något som påverkade bärigheten och att vi dessutom inte hade något bevis för att det var Kakel Idéa som orsakat skadan.

Då S.Jönsson vägrade ta ansvar för skadan fick vi ta ärendet vidare med Kakel Idéas VD A. Papadopoulos. Efter ytterst oprofessionellt bemötande per mail erbjöd Kakel Idéa oss följande två alternativ;
- Att de skulle öppna ett hål i innertaket på 200x200 mm, avlägsnar materialet och sedan sätta dit en lucka i plast.
- Att de skulle öppna taket, avlägsna materialet, sätta igen och spackla/måla innertaket till en kostnad av 1800 kronor efter rotavdrag

Gång på gång påtalade vi det orimliga i att VI skulle betala för en skada som Kakel Idéa orsakat!

Först efter att vi själva kontaktat en utomstående hantverkare för konsultation (som bekräftade att det nerfallna materialet över tid skulle komma att påverka bärigheten på vårt innertak), varit i kontakt jurister från HSB, pratat med vårt försäkringsbolag samt skickat ärendet vidare så att vår bostadsrättsförening fick driva frågan gick Kakel Idéa tillslut med på att ta sitt ansvar.

3 månader efter att denna följetong startade kom hantverkarna hem till oss och åtgärdade skadan. Arbetet tog dem bara några få timmar och hade varit enkelt åtgärdat om företaget bara tagit ansvar för sitt misstag från första början. Istället vägrade de erkänna att de gått igenom taket, la flera veckors möda och energi på att argumentera och tjafsa fram och tillbaka, för att tillslut – efter hot från bostadsrättsföreningen att ta ärendet vidare på högre höjder – krypa till korset. När hantverkarna hittade verktyg och ett antal kopplingar som trillat ner på vårt innertak erkände de motvilligt att de tillhörde rörläggaren. PINSAMT!
 
Tulpan123 skrev:
Vill lyfta ett varningens finger för detta oseriösa och extremt professionella företag!
Det där låter lite motsägelsefullt :x
 
Så dom tog sitt ansvar?
 
Ja det var ju så illa tvungna tillslut!
 
C
Tulpan123 skrev:
Gång på gång påtalade vi det orimliga i att VI skulle betala för en skada som Kakel Idéa orsakat!
En lärdom för framtiden är att ni inte själva borde ha tagit fajten med grannens byggfirma. Ni skulle gått på den som formellt sett är ansvarig utåt för bygget = grannen.
 
Det gjorde vi självklart, det är en annan del av historien men valde att inte gå in på det i detalj här. De ryckte bara på axlarna och sa att de inte fanns något mer de kunde göra.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.