Har upptäckt att vår varmvattenberedare har börjat droppa vatten från en rör öppning som inte är inkopplad till något. Antar att det är en säkerhetsventil? Hör också ibland att varmvattenberedaren knäpper och låter.
Är det något som man kan byta ut så den slutar droppa?

Den är från 70 talet, är den påväg att ge upp? En ny borde vara effektivare än den här antar jag? Vilken modell ska man välja om vi skulle köpa en ny istället?

image.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

image.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

Den läcker från den högra delen som är gängad på utsidan.
 
Att beredaren knäpper och låter gör även en ny. Och det är helt riktigt en säkerhetsventil som droppar. Det kan det göra även på en ny, i vissa fall. T.ex. vid rejäl urtömning och att den då värmer till den grad att en topp kan ge ett dropp över säkerhetsventilen.

En ny panna behöver absolut inte vara energisnålare... en elberedare ger 1kw värme av 1kw el oavsett om den är från 1970 eller 2015. Den nya kan dock tänkas vara lite bättre isolerad.

Men har den suttit sedan 70talet så kan det säkert vara en ide att titta på en ny mest på grund av att man inte vill ha ett haveri och vattenskador.
 
Ok, då behåller vi nog den ett tag till.
Jag har blivit tvungen att ställa en behållare under och den har blivit nästan halvfull efter en vecka. Har inte gjort någon rejäl uttömning eller större värmeuttag mer än vanligt behov. Bör man dra en slang därifrån till avlopp, eller går det att åtgärda att det droppar?
 
Byt säkerhetsventilen och passa på att dra ett rör för spillvattnet till närmaste avlopp.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.