Hej alla!
Våra vattenburna element låter så jäkla mycket. Skruvar man upp termostaten till max låter det som det forsar vatten. Ligger den istället på 3 eller under låter det mest som om ngn spolar i en kran. Vi har provat att lufta - kommer bara vatten. Cirkulationspumpen står på 1 bar. Vad är felet? Vi har precis flyttat ifrån en lägenhet med likadana element som inte lät alls. Stöe mig så på ljudet!
Bifogar en bild av hur elementet ser ut.
Så tacksam för all hjälp vi kan få! :)
 
  • Vattenburet element med termostat i en hörna av ett rum.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
L
Luft i elementen
Titta på manometern vid pannan , står den lågt så fyll på lite försiktigt tills den visar 1,3 , det sitter en kran som man fyller med . stäng av cirkulationspumpen .
Fram med en luftnyckel och lufta alla element , glöm inte att fylla på allteftersom ni luftar .
När alla element är luftade , bara vatten kommer ut , fyll på till ca 1 bar ,
kommer den upp till 1,5 gör det inget , säkerhetsventilen öppnar och släpper ut , justerar trycket själv , kan komma lite när vattnet blir varmare , men är normalt
 
troligtvis så lutar din radiator, åt fel håll och luftningsnippeln är inte högsta punkt.... prova lyfta upp radiatorn i luftningssidan och lufta igen...
 
  • Gilla
My Saxin
  • Laddar…
Cirkulationspumpen kan inte stå på "a bar" utan du måste mena en manometer som sitter i anslutning till expansionskärlet. Leta reda på cirkulationspumpen och kolla vilken fart den är inställd på. Ofta går de att justera i steg typ 1-3 eller 1-5. Om pumpen står på något av de högsta lägena kan du sänka den och se om ljudet minskar. Ett högt flöde kan ju ge brus.

Annars är det lämpligt att de andra i trådes säger och kolla med ett vattenpass så att luft-nippeln verkligen är den högsta punkten på elementet.
 
Tack för alla svar och tips! Hjälpte lite att ändra någon N - inställning inuti termostaten..typ. Vår cirkulationspump är tydligen på max så skall testa att dra ner den med. Men vågar inte själva. Skall ha nån från eon här nästa vecka så låter hen visa oss. Tack igen!!!
 
Vill tacka er alla! Vi skruvade ner cirkulationspumpen en aning och vips! Elementen låter knappt alls. Så skönt!
 
  • Gilla
ayakout
  • Laddar…
J jenny_e skrev:
Vill tacka er alla! Vi skruvade ner cirkulationspumpen en aning och vips! Elementen låter knappt alls. Så skönt!
Var sitter cirkulationspumpen eller hur ser den ut? 😊
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.