Om vi bara sticker in huvet i grovköket slänger vi in posten på golvet i köket. Ibland hamnar den på delen bredvid diskhon, där den ibland glöms bort. Går vi in med posten hamnar den på köksbordet på varje persons matplats eller i en hög mitt på bordet. Där kan den utsättas för spill eller hamna under tidningen, som också ligger där, eller diverse andra grejjer, leksaker, yugi-oh-kort, vattenfärg mm. Jösses, är det bara vi som alltid har så stökigt? ;D

Var lägger ni posten? Smart förvaring önskas!

Pernilla
 
;D ;D ;D
Nej, det är inte bara ni! Den här tråden kommer jag att följa noga, för jag har inte lyckats på 40 år :-[
 
Jag kom själv på en grej, helt enkelt att ha en brevlåda i köket!   :D
Annars får det väl bli liknande ett tidningsställ med 5 fack, ett per person, och ett för tidningen.

Pernilla
 
Jag lägger post (det är väl mest räkningar...känns det som) i en vacker trälåda som jag fått efter min morfar och som han hade på sitt kontor. Det är en låda i A4 storlek och har ca 5 cm hög sarg. Liknande låda har jag även köpt på IKEA.

Lådan står i köket i ett skåp. Runt 25:e varje månad tar jag lådan med till datorn och lägger in räkningarna på bevakning.

All reklam slänger jag direkt i en pappkasse som står bakom ett skåp, också i köket. Dit åker även dagstidningen på kvällen.

Personlig post lägger jag i respektives rum.
Det som slår mig är att det är jag som sorterar all post....hm
 
Jag har hittat ett väggskåp på Mio, serien Indo som fungerar perfekt för oss. Det har fack för post och en griffeltavla som man kan skjuta fram och tillbaka för att dölja posten. Nederst finns även en låda till att lägga nycklar eller annat skräp, perfekt att ha innanför ytterdörren. Skåpet är gjort av mörkt trä, vilket inte passar alla men det fyller en bra funktion.

Pernilla
 
Jag kör med ett ställ för räkningar som jag köpt på inreda.com! Rekommenderas eftersom det är meningen att man ska betala dessa en dag och behöver se dem! ;)

tidningar hamnar dock i en hög i vardagsrummet... :-/
 
Personlig post läggs i två mappar som hänger på väggen med respektive namn på (från Granit, vit plast som häcktar i varandra, liggande A4), reklam grovsorteras och det som inte hamnar i mapparna läggs direkt i returpåsen, som står i en för ändamålet avsedd kartong (Designtorget).

Dagstidningarna åker obönhörligen i returen efter middagen - den som vill läsa gamla nyheter får titta där. Från frukost till middag ligger de på en bänk i köket. Ska försöka hitta en lösning till det oxå. Är allergisk mot papper och tidningar som ligger framme.

/alacs
 
Vi har en skänk i köket, där hamnar dagens post. Men vi är rätt noga med att ta rätt på och sortera vart efter varje familjemedlem kommer hem. Räkningarna hamnar i skrivbordet, reklam o dagstidning i återvinningen och magasin i bokhyllan. Barnen (=tonåringar) tar själva med ev. post till sina rum.

PS. Pernilla, INDO-skåpet var jättesnyggt!

/Isabelle
 
I min familj tar den som kommer först hem in posten från brevlådan och lägger den i en hög på trappan i hallen. Därifrån plockar varje familjemedlem med sig sin post vartefter de kommer hem. Funkar fint, och det är ingen enskild stackare som alltid åker på att sortera.
 
Ja hos oss så hamnar den i en hög på bänken, sen sorteras räkningarna ut. Övrig post ligger i en hög tills varje familjemedlem har tagit hand om sin egen post. När det e gjort så hamnar reklamen i soporna, om det inte e bra reklam försåss. :)
 
Köksbordet och diverse andra överlastade ytor... :-/

Vi har planerat in en "vinhylla" i nytt kök där man kan lagra post med lite bättre ordning!
 
ginnfilt skrev:
Vi har planerat in en "vinhylla" i nytt kök där man kan lagra post med lite bättre ordning!
Ah, det var ju en lite kul idé!

Är dessa fula eller kula?
http://www.gadgeeks.com/2006/02/25/cha-cha-vinstall/

http://www.mabeskinnfasoner.u.se/images/5vs.jpg är lite för fint för oss, men man kan kanske göra likande i tyg...

Jag hade nog tänkt något vägghängt, och 4 fack eller liknade i rad på höjden. Krav plats för post för 4 personer. Kanske plus tidning och kanske reklam.
Alternativ
1) Fickor i plast eller tyg
2) Rektangulära fack av trä, plexiglas eller rostfritt
3) Vinställ i trä, plexiglas eller rostfritt

Alternativet är att utnyttja de två hyllorna vi satt upp ovanför köksbordet, varav den översta är fylld med makens grejjer (i en enda röra),
och den undre har mina grejjer på ena sidan, tidning och reklam på andra sidan och i mitten pennor, sudd, och små-lappar. Givetvis hamnar andra grejjer där också i mitten. Jag hade en grej på gång och det var tidskriftsamlare. Men de har hamnat någons annanstans,  blev lite för klumpiga där.
I fönstret står radion och kassettband. Radion fick jag som tonåring i mitten av 80-talet och den funkar än.

Pernilla

 
Vi lägger det personliga på "bardisken"som resp tar hand om när man kommer hem. Resten öppnar den som tar in posten, räkningar lägger vi på kontoret och reklamen i tidningsinsamlingen.

För 20 år sen så testade vi med en speciell sak på väggen för detta ändamål.
Men vi avskyr att ha grejer på väggarna :-X så den åkte i soporna ;D
 
I början efter att vi hade flyttat in brukade posten hamna på änden av köksbänken men det funkade ju inte, den spreds all over the place.
Så nu har vi i stället en till ändamålet dedikerad trådback i "skräprummet" (en klädkammare i anslutning till entren) där den som råkar komma på iden att tömma brevlådan - oftast beroende på att den håller på att svämma över, 2 - 5 dagar tar det - slänger både brev och reklam.
Om ungarna är riktigt krigiska hinner man kanske inte in i skräprummet utan bröten hamnar då på lilla bordet eller stolen i entren. Men förr eller senare tycker någon att de är i vägen där och förpassar dem vidare till det vanliga stället.
Backen i skräprummet kan sedan envar titta igenom när det passar. Oftast gräver man inte så djupt, vanligen är det bara de översta 5 - 7 centimetrarna av högen som är relevant. Men det blir inte så ofta och vanligen täcks högen i sin tur av några lager barnoveraller, toapappersförpackningar o dyl.
Rensning av backen infaller när någon råkar få syn på något (en påminnelse om missad tandläkartid, ett tillräckligt hotfullt kravbrev eller liknande) som förandleder en djupare granskning. Då brukar reklamen åka ut och hamnar i returpappersgarderoben.

Den största fördelen med detta så kallade system är att det har fått mig att lägga så mycket som möjligt på autogiro eller e-faktura.  :D
 
Bra lösning från förr:
I vårt gamla hus fanns det ett jättefint brevinkast i mässing till höger om ytterdörren. På insidan var det en lucka i väggen. Hålutrymmet var hyfsat stort och där låg posten väl dold tills någon hämtade den.
Tyvärr så slutade brevbäraren att gå fram till huset så vi fick sätta upp en brevlåda vid vägen och hämta posten själva.

Synd att det är så annars skulle jag gärna bygga en sådan lösning i vårt nuvarande hus. Det är ju bara om man bor i lägenhet som du kan få posten direkt in i hallen.......än så länge. :-/
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.