Är i färd med att byta panel på garaget, och söker liknande panel som använts där tidigare.

Vad jag kan se så är detta antingen en enkelfasad z-panel eller enkelfasad spårpanel. Eller så har jag helt missat vad det kallas.

Så här ser panelen ut:
En hand håller ett måttband mot en horisontellt monterad grå panel på en vägg.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder

Närbild på liggande träpanel med slående spår och fasad yta på en garagevägg, vid sidan av vit tegel.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Det enda jag hittar är vanlig z-panel, som iofs har spår, men som inte rekommenderas att monteras liggande, samt vanlig enkelfasspont som kan monteras liggande men inte har spår.

Z-panel: https://www.beijerbygg.se/store/pri...20mm-spårpanel-grmål-med-fasad?artikel=244034

Enkelfasspont: https://www.beijerbygg.se/store/pri...neler/22x120-enkelfas-grundmål?artikel=244032

Hur tycker ni jag ska göra? 15% på Beijer idag så snabba svar uppskattas :)
 
Det är en kombination av enkelfas och spårpanel. Troligen inte standard eftersom höjdmåttet inklusive fjädern verkar vara ca 110 mm. Jag har själv låtit tillverka en liknande panel, fast för inomhusbruk, på ett specialsnickeri. Det var inte särskilt dyrt och man får som regel bättre virkeskvalitet.
 
Här har du en specialfas från byggmax som dessutom är grundmålad för mindre pengar. Ser likadan ut men är lättare att sätta. Samt att du enkelt kan byta ut de tre nedersta raderna när de ger upp om tjugo år. Resten av panelen kommer hålla i fyrtio år med två ommålningar. Förutsatt att du har luftspalt bakom panelen.

https://www.byggmax.se/virke/ytterpanel/22x120-enkelfaspanel-p08421123

Mvh Findus
 
Satte sån på uterummet förra året. Blev lite förvånad när jag kom och skulle handla enkelfaspanel och såg att det inte var någon riktig spont på den hos byggmax utan "bara" en z-profil-typ. Bilden de hade på sin hemsida då hade spont, men nu verkar de ha bytt bild.
Nåja, blev ok ändå. Kändes som att precisionen i sågningen kanske inte var prefekt, på vissa gick de tätt ihop utan spår och på vissa blev det ett litet spår på några mm. Men det märks inte så mycket.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.