Jag är intresserad av att få tag på en tvådelad vikdörr i trä.Hittar bara flerdelade dörrar när jag söker eller väldigt dyra specialbyggda lösningar. Har någon en ide var man kan tänkas hitta en sådan?
 
Hej
Vi köpte en "vanlig trädörr" och bad byggvaruhuset att klyva den på längden. Sedan satte jag dit tre gångjärn i mitten så att jag kunde vika dörren. Det fungerade i många år men nu har jag byggt om huset och satt in en vanlig dörr "på annan plats" så jag kan tyvärr inte ta någon bild till dig. Hoppas du ändå förstår hur jag gjorde.
/B
 
Smart! Nu saknar jag gångjärn på karmarna då det inte varit någon dörr där tidigare, men det kanske inte är så svårt att måtta till?
 
E egenvrå skrev:
Smart! Nu saknar jag gångjärn på karmarna då det inte varit någon dörr där tidigare, men det kanske inte är så svårt att måtta till?
Jag gjorde så att jag köpte dörren och en karm så gångjärnssidan passade direkt. Och sedan satte jag de tre gångjärnen i mitten inåt på dörren så man såg inte inte gångjärnen på utsidan när dörrenen var stängd. Gångjärnen i mitten var samma som till karmen. typ sådana här https://www.byggmax.se/gångjärn-vit...MIttHa_qjD4gIV2uWaCh2XNg1_EAQYBSABEgJeDPD_BwE fast våra var bruna då dörren var en träfärgad vanlig dörr ungefär som den här https://www.mindorr.se/dorrar-inomh...MIjeH7nKrD4gIVgemyCh2gCQvpEAQYBCABEgIUSvD_BwE fast vår dörr o karm kostade kanske hälften av dessa priser. Men det var ju kanske typ 20 år sedan

Med vänlig hälsning
B
 
Redigerat:
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.