Har byggt ett inglasat utrum som är isolerat med 100mm cellplast under trallen och nu är det dags att köpa matta. Matta behövs då trallen glipar lite och allt som normalt skulle trilla igenom nu stannar kvar.

Första tanken var ju konstgräs, men med barn i huset känns denna nålfiltliknande matta svårstädad, en vanlig vinylplastmatta kan man ju hålla rent med sopborsten, finns ju i många snygga sten/trämönster och är inte mycket dyrare.
Så frågan är om någon provat, den borde väl tåla vinterns kyla och fukt?
Krymp? färgbeständighet/UVtålighet?

Syrran testade lägga billigt laminatgolv i sitt uterum men pga MDFkärnan svällde golvet över en dm på vintern, så det känns inte som ett alternativ - någon som har ett andra förslag?
 
Fråga efter Gerfloor Texline de borde klara det.
Anders
 
I
Har haft en vanlig plastmatta som tätskikt på balkonggolv utomhus över bostadsdel utan problem. Den har legat där 35 år nu och är fortfarande intakt. Skarvarna är dock ej 'kemsvetsade' utan svetsade med tråd och särskild golvläggarevärmepistol.

Har likaledes haft en vanlig plastmatta (som tålde värme) liggandes i en bastu i >30 år utan problem. Också med varmsvetsad skarv. Ej 'kemsvetsad'.

Båda mattorna lagda på oljehärdad hård träfiberskiva (Marsonite) som tätspikades (10x10 cm rutor) med fiberplattspik.

Läggningen har utförts av fackfolk som kan sin sak.

Så du kan nog utan risk lägga på en plastmatta på din inglasade balkong.
____________________
Byggaren
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.