Hej, Jag och sambon bor i en fd fritidstuga på 50 kvm från -73 som vi nu ska tilläggsisolera/renovera samt bygga till med 70 kvm (allt i ett plan). När vi flyttade in för 5 år sedan så uppgraderade vi det befintliga självdraget med en automatisk frånluftsfläkt i dusch/wc-rummet ihop med de befintliga luftinsläppen i varje rum. Nu när vi ska bygga om så skulle vi gärna vilja optimera ventilationen och där vi själva har fokus på effektiv köksfläktsfunktion (mycket matlagning) och låg ljudnivå (ljudkänslighet) vid sidan av de uppenbara funktionerna med fukt/värme/ekonomi. Köket kommer att vara placerat i ett öppen planlösning och spisen kommer att vara placerad med en frihängande fläktkåpa. Vi har tillgång till en kallvind över gamla delen (andra ändan av huset från köket, men ovanpå dusch/wc) och kommer att ha en varmgrund (ombyggd krypgrund). Tacksam för råd om hur vi bäst resonerar/löser detta för att nå våra mål. Vad är bäst? Vad är mest prisvärt? Vilka lösningar är bra och vilka går bort?

Vi kommer att installera en luft/vattenpump och ett vattenburet värmesystem i hela huset. Golvvärme i den nya stora öppna sektionen och radiatorer i den gamla uppdelade sektionen (nedåt på ritningen). När vi flyttade in så installerade vi en luft-luftpump och en vedkamin att ersätta den direktverkande elvärmen. Luft-luftpumpen tänkte vi återinstallera i det stora rummet som en möjlighet till kylning vid behov.

Hälsningar, Anders

Visa bilaga 468755 Ritning av en utbyggnad av ett hus med markerade ytor för kök, vardagsrum, sovrum och detaljer för vattenburen värmesysteminstallation.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Redigerat:
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.