Hej! Vi behöver byta ytterdörr och skulle vilja ha input på vilken vi ska välja. Huset är byggt 1960. Originaldörren finns inte kvar och den som sitter nu är bara skräp. Originaldörren som var i karosseripanel med avlångt fönster satt på en tegelfasad men pga en ombyggnad sitter ytterdörren nu på en vägg med liggande träpanel.

Vi har hittat modellen arild hos Ekstrands dörrar som är hyfsat lik https://www.ekstrands.com/sv/dorrar/ytterdorrar/arild-115s-g08/

Men vi velar och funderar på om det kommer bli ett rörigt intryck med panel som går åt olika håll? För all del är det faktiskt så med garageporten (alltså smal stående panel mot den breda ni ser på bilden). Men jag funderar ändå på om en slät variant är ett vettigare val (t ex länk nedan). Hur skulle ni resonera?

https://www.ekstrands.com/sv/dorrar/ytterdorrar/slat-100-g08

Ps: foder på fönster och dörr ska bytas till smalare variant. Och bortse gärna från det blåmålade trädäcket. Det kommer behöva bytas inom inte allt för lång tid pga målat med dålig färg och delvis ruttet.

Tacksam för tankar och idéer!
 
  • Trätrall, bakgård med uteplatsmöbler, plantor, rött tegelhus, vita fönster, klar himmel.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Trähusfasad, fönster, öppen dörr, blommor, skor, tygdraperi, person inne, trädgårdsmöbel, kvällsljus.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
JanneJanne123
Eftersom dörren förefaller att vara på en utbyggd del tycker jag inte riktigt det passar in med en originaldörr med det ”randiga” utseendet. Hade dörren varit kvar på den delen av huset med tegel hade det nog gift sig bättre.

Jag röstar alltså på slät dörr.
 
  • Gilla
BirgitS
  • Laddar…
BirgitS
Teakdörrar var ju vanligt till tegelhusen på 60-talet så en trädörr som inte är målad kan ju också passa bra om man vill förstärka 60-talskänslan.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.