Vad är det för sorts fräs stål man ska ha för göra hål i tex mdf? Tips mottages på prisvärda frässtål, Kan inget om fräs.. Men behöver göra fina hål i mdf.
 
Jag skulle satsa på ett cylinderborr istället! Blir fina hål - i alla fall om du håller rakt eller har en pelarborrmaskin.
 
Ok har tänkt på det också.. passar cylinderborr i fräsen? Gå alltså köra annat än frässtål med dom? Har en Bosch pof 1200.. ha knappt aldrig kört med den. Så blir spännande
 
Köra med borrmaskin blir aldrig rakt tycker jag.
 
S
En notfräs med bottenskär
 
Riktigt dyra dom där stålen. Biltema värka ej har något sådant fräs stål.. borrcylinder funkar ej i fräsen eller?
 
Det beror väl på om du kan hitta ett borr med skaft som passar i hylsan på fräsen. Har du t.ex. 8 mm spännhylsa och borren har 8 mm skaft, vilket inte är orimligt, så borde det väl gå bra.
 
Ja exakt borde gå.. ska försöka göra hål på min mft mdf skiva.. skulle haft en mall, riktigt klurigt utan skena till fräsen.. borde nästan köpa en en mft skiva i butik för att malla av den :)
 
Tveksamt hur bra det går att köra ett cylinderborr i fräsen. Tänk på att fräsen snurrar uppåt 25000 rpm. På lägsta hastighet kanske nedåt 12000 rpm. Ett cylinderborr är nog snarare gjort för att snurra i max 2500rpm.
 
Tänkte inte på det... inte helt oväsentligt kanske
 
Ok kanske ej går.. skulle varit smidigt annars.. köra med borrmakin går bort då den ej kommer bli rakt tyvärr.. kanske går men bränner borret fortare och mdf hålen kanske bli lite svarta av brännmärke. Få väll pröva o se om det går
 
  • Gilla
gasto och 1 till
  • Laddar…
Å andra sidan så ska du väl använda MFT bordet sedan för att bygga något och då kommer du naturligtvis att behöva fräsa en del så frässtålet kommer nog att behövas även till annat. När du ser tillbaka på detta om några år så kommer du att inse att detta är det billigaste stålet i samlingen. ;)
 
Köpte cylinder borr på biltema. Fixa till en mall nu. Få först borra igenom med 10mm borr annars få den kämpa för hårt. Gäller kyla av den efter varje hål minst. tar lite tid köra igenom. Kör på lägsta hastigheten så varvtalet är nog Inga problem.

Den satsen va säkert bra som du länkade men 1300 kr känns ej kul att ge har man en mall sedan så är det enkelt
En bit MDF-trä med uppborrade hål och en borr ovanpå på ett randigt golv, med en fot synlig i nedre högra hörnet.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.