Jag har en gammal lada som idag helt saknar belysning. Cirkus 8x14 meter hall där jag har traktor grävare etc, alltså öppet upp till nock.

Tänkte nu köpa ??? antal lysrörsarmaturer men har ingen riktig känsla för hur många och vilken typ som lämpar sig. Några tips ?
 
Redigerat:
Lysrör i en kall lada fungerar sisådär, dom lyser rätt dåligt tills dom blir varma om det är kallt. Jag skulle nog satsa på diodstrålkastare som ger fullt sken på en gång. Hur många beror helt på hur ljust du vill ha, för ledljus kanske 2st 25Watt, hyfsad arbetsbelysning kanske 8 st 25 Watt. Kostnaden för diodstrålkastare och lysrörsarmaturer och samma ljusmängd skiljer sig inte så mycket åt.
 
Jag hade nog satsat på gallerarmaturer med vanliga LED-lampor i. Jag tycker att det stilmässigt passar i en lada och du får en 3-pack ledlampor för 60 kr. Alltså 60 kr per belysningspunkt. Nackdelen är att du kan behöva ganska många ljuspunkter även om du väljer 800 lumen-varianten. Om du å andra sidan sätter dem runt väggarna med kanske 3-4 meter mellan lamporna så får du bra ljus var du än är. Om du bara sätter ett fåtal starka lampor i taket så kommer du att få mycket skuggor.
 
tackar för tipsen!

Ger inte diodstrålkastare ett relativt riktat ljus typ "ficklampeaktigt"? Gallerarmaturerna verkar ju klart prisvärda. x antal sådana får det nog bli
 
Testa bara att de tänkta LED-lamporna ryms i armaturen så att du inte går på en nit där.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.