Hej! Ska ställa ett växthus på en plats där Snöbolls buskar växt. Vi har kör med röjsåg så grenarna är borta, men rötterna är kvar. Vad behöver vi göra för att enkelt odla i växthuset?
Mvh irene
 
Fulkemisten
Har du tänkt ha golv i växthuset eller odla direkt i jorden? I så fall måste rötterna bort. Gräv ur så mycket som går och sedan lite till. Sådana buskar är svåra att bli av med.
 
  • Gilla
Abies koreana
  • Laddar…
Tänkte gräva ut så mycke som möjligt. Sen lägga en presenning över första året och grus på det. Därefter kanske bara marken och odlingslådor
 
Det kanske finns olika presenningar men de jag är bekant med ser ut som vävd plast och vittrar sönder, risk för att du får mängder av små plastbitar att städa upp om du sätter grus på en presenning. Dessutom håller de inte rötterna från kraftigväxande växter borta.

Byggplast är tätt och släpper inte igenom någon växtlighet. Annars är tidningar och papp enklast att lägga under, de håller tätt tills rötterna har dött och sedan förmultnar de så det blir en beständig lösning som inte behöver göras om efter några år.
 
  • Gilla
Jiji
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.