Hej forum, Har lite planer på en ej permanent utbyggnad, så ledes kommer jag att behöva värma upp ca 30m2 som kan växa upp emot 60 så småning om. (planer har en viss förmåga att ändras med tiden:)) Det är endast luft luft som är ekonomiskt försvar bart för tillfället. Värmepumpen monteras i ett fritidshus och då ingen vistas där på ett tag så undrar jag om det fungerar det med underhållsvärme runt 10g, finns det värmepumpar som går ner till 10g? Har bara sett värmepumpar som är helt fast monterade mot vägg och det har ju sin anledning då det är ett rör montage in i pumpen. Skulle man kunna annvända flexibla slangar sista biten till pumpen och hänga den på gångjärn. Någon som kan säga om det är tekniskt möjligt förutsatt att det inte är super special slangar till en orimlig kostnad?

Mvh Hans O
 
Jo det finns luftvärmepumpar med sk underhållsvärme.Panasonic har en modell som heter NE9GKE el NE12GKE.Och så här står det om dem:

"NE9GKE och NE12GKE är en serie Panasonic värmepumpar som är utrustade med en funktion som gör det möjligt att köra värmepumpen på underhållsvärme, +8°C eller +10°C. Med denna Panasonic värmepump kan man värma fritidshus, lager, verkstäder och andra lokaler som kräver underhållsvärme på ett energieffektivt, billigt och miljövänligt sätt."

Vill du få mer information,så kolla då på http://www.lmg.nu

Nu finns det andra värmepumpstillverkare,som har denna funktion på sina pumpar.

Men varför vill du ha flexibla slangar,och möjlighet att hänga innedelen med gångjärn?:confused: Har aldrig hört om en sådan montering innan.Vet inte om det finns flexibla rör/slangar,som är godkända för montage av värmepump?


/Flugfiskarn
 
God middag, tack för länken "Flugfiskaren" , (Det gick förstås googla på värmepump och underhållsvärme) Har kollat igenom lite länkar och det finns ett antal apparater att fundera runt. Ang gångjärns upphängningen är att väggen inte blir permanent. Och det går då att riva väggen utan aggregatet behöver demonteras.

Mvh Hans O
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.