Jag lever i ett enplanshus byggt på platta. Huset har 3graders vallmat tak med tjärpapp, Jag förstärker värmen med vedspis och vedeldat bastuaggregat. Eryl-pannan i original har jag kört med pellets i flera år med många knepiga problem att lösa, dock inte på själva pannan, som verkar vara utvecklad för att motstå krig. :D

Jag fick stopp i cirkulationen pga elbortfall under en köldknäpp. Jag har lokaliserat två spruckna rör som skall bytas nu. Tipset om skärringskopplingar diam 22 skall jag kolla, funker det är det bra. Jag tänker skifta skadde delar mot heldragna kopparrör, de är betydligt mera elastiska i fall det inträffade tänker upprepa sig. Som extra säkerhet kommer jag sedan att fylla systemet med glycol, rekommenderad av solvärmespecialist.

De som har frågor om ytterväggars isolationsförstärkning, renovering odl, får gärna ställa frågor. Jag har listat ut några utvägar som fungerar. Jag har också tagit fram en lösning på utbyggnad av den obefintliga takutsprånget, utan att behöva riva i taket.
Jag har allt uppritat på cad. Jag skickar pdfér till den som önskar, dessa öppnas i ex.vis adobe reader, som finns att ladda ner gratis för den som händelsevis inte har programmet redan.
MVH / Gyttorpar´n
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.