Hej alla...
Har pratat med en säljare ifrån Värmebaronen idag o fått en liten offert... Som jag tycker verkar helt uppåt väggarna... Pannan ca 25 000 + moms.. Den har inte kommit ut på marknaden ännu då den väntar på att testas av SP.. därför var inte priset fastsatt ännu...

2 acctankar på 750 liter vars.. en med en 6 KW elpatron, de skulle kosta totalt 25 000 + moms..

Totalt skulle allt gå på 55 000 + moms... o de va inkl pumpar o rör o allt vad de skulle va..

Den summan jag reagerar på är acctankarna... 25 000 + moms för två tankar... De jag tittat på innan har kostat max 10 000 inkl moms... för samma storlekar o innehåll så att säga... Vad tycker ni??
 
Om pannan och tankarna kostar 50 så får du i alla fall allt annat för bara 5000+, och det låter ju inte så farligt. Kan du inte göra "din egen offert" på Rinkaby rör?

Men varför så liten ackvolym?? Ta åtminstone 3 m3, du kommer inte att ångra dig!
 
Jag har inte plats för så mycket mer.. De kommer vara gränsfall att få in 2 st 750 liters... :p
Men det är klart... Om jag river en vägg o flyttar en annan så kan de gå.. ::)

Ok.. Tycker bara när jag suttit o räknat innan på acctankar o pumpar o grejer så har jag kommit upp i ca 25 000 ink moms...
De vill ju ha 25 000 + moms bara för tankarna..
Pannan säger jag inget om tycker de är ett bra pris...
 
Riv väggen!
 
Jag har kollat närmare på de räcker o flytta en vägg... Så de får bli en projekttråd om de i vinter när de ska byggas pannrum.. :D Installationen blir till nästa sommar... HAr så mycket annat just nu..
 
OT: pratade med sotaren idag.. Om man har pannan i ett annat hus än bostadshuset måste de huset stå minst 15 m ifrån bostadshuset.... De gör att de skiter sig lite för oss då de står 5 m ifrån bostadshuset.. >:( O vi har ingen plats inne i huset för en panna...
 
Nu skall jag inte utge mig för att vara varken sotaren eller specialist på BBR men de måtten (15m) har jag aldrig stött på förr, jag tycker du skall be sotaren utveckla det hela en smula. Min erfarenhet är snarare att de ur brandskyddssynpunkt samt även sotning föredrar ett "uthus/versktad"
 
Jag tycker oxå att de verkar märkligt men han sa de att de har tagit fram alla föreskrifter o regler i ett kompendium som man kan hämta på deras kontor.. Precis de tänker jag göra imorgon om jag nu kommer in till stan när de har öppet.. Återkommer med svar imorgon.. :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.