Någon som köpt tomt där?
 
Har inte köpt där men tog nyligen en sväng in och blev förvånad att inget var på gång -borde ha startats några byggen nu?

/ Anders
 
Vi funderar på att slå till. Är lite osäker på vad totalkostnaden blir och vilken värdering huset får (Höner).
 
Vilka är ni? Barnfamilj? Var bor ni nu?

Det kostar väl ca 3,3 miljoner hus, tomt, garage, inredd övervåning. Sen tillkommer ju alla andra avgifter.
 
Vi har två små barn 2,5år och 0,5 år och bor i Hammarby Sjöstad idag. Jag bygger hela kalkylen på att hela projektet inte får kosta mycket mer än 3,3milj. (Vi tänker välja bort övervåningen). Dessutom vore det väldigt bra med en värdering som ligger några hundra tusen över produktionspriset. Tycker att det är lite svårt att uppskatta hur mycket det kostar att anlägga gräsmatta, bygga altan och anlägga garageuppfart med mera. Hur tänker ni andra om Värmdö/Torshäll?
 
kan man välja bort/dra av på priset övervåningen alltså? Nu är inte det aktuellt för vår del iofs. Man kan nog tänka sig 100 000 kr i "lull-lull" för att få det beboeligt med tiden? Inte vet jag...

Vi tittar ända ner mot Trosa. Åda/Apelåker/Trosa har tomter och vi fick en produktionskalkyl idag från Älvsbyhus på deras största hus Sleipner m. förhöjt väggliv, inkl. dubbelgarage (i priset är 100 000 kr i tillval pålagt) på ca 2,3 miljoner.
 
Hm, det är en viss skillnad på 2,3 och 3,3.

Om vi väljer bort övervåningen får vi ett avdrag om 300'. Vet inte vad det innebär för värderingen av bostaden. Det kan ju bli ett ganska långdraget projekt att inreda övervåningen.

Har ni någon uppfattning om vad marknadsvärdet på ett hus i Trosa ligger på?
 
Trosa är ju lika dyrt som Sthlm ungefär. "Hög status" om man ska uttrycka det så. Detta är 35 nya tomter just nu, sen kommer ytterligare ett nytt område längre in. Trosa Kommun ska uttökas med ca 1700 bostäder med åren. Trosa är fantastiskt vackert! Jag älskar den "skärgårdsstaden". Vet inte vad huset skulle kunna värderas upp till? Vet att det såldes ett (när det fortfarande låg ensamt) nyligen med utpris 2,9 miljoner i alla fall. En tomt i centrala Trosa som är till salu nu kostar 6 miljoner! Helt sjukt! Det byggs mkt nytt kring skärgårdsängen (vackra trosa-stilshus för 3,5-3,7 miljoner). Det finns även radhus från 800 000 i Vagnhärad från 70-talet och allt där emellan. Trivselhus bygger t ex i Augustendal (precis när man kommer in till Trosa) och det kostar ca 3.2 miljoner. Så nybygge kostar en del... Fördelen med Åda är att man får välja vilket hus man vill.

Här är lite länkar:
www.trosa.se
www.trosa.com
http://www.trosaguiden.nu/guiden.pd
Tomterna finns på www.hemnet.se Sörmland/Trosa /Apelåker

Vi har ju valt det dyraste huset man kan ta i Trosa (för att ha något att utgå ifrån) och den billigaste tomten. Dra av 250 000 på rak arm för förhöjt väggliv, mindre hus och inte dubbelgarage (dra bort tillval så blir det 350 000 kr).
 
vi har kollat lite men tycker att det lite för dyrt det finns hus i hemmesta som är billigare och mer rejäla än älvsbyhus oof. inte helt nya med ¨å slipper man att anlägga tomt och svindyra pantbrev.



Vi har nog mer funderingar på att flytta tillbaka till hammarby sjöstad för att få mer tid för familjen nu bor på en fantastiskt tomt i Lännersta med ett litet torp på och vi tycker att all tid går åt till att fundera ut sätt att bygga till eller bygga nytt. Men det är klart att det är underbart att ha hus iallafall på sommaren men då är man ju inte hemma så mycket och inte grannar heller så det är rätt ödsligt och på vinter sitter alla inne i sina jättelika hus, vår d bilburen jämt är ganska tristotter hade många fler att leka med i stan .........
Men men visst finns husdrömmen kvar men vår lilla hydda börjar kännas klaustrofobisk och att bli tvingad att vara bilburen är ganksa trist.

Isabel
 
Hej!

Jag och min man och våra 2 barn ska flytta dig. Vi har köpt tomt (Ägir-hus) där.
Kul tråd!

 
Spännande Toven! Vi skall träffa säljaren idag och ta ställning till tomt 13 etapp tre. Har ni gjort några tillval och hur har ni i så fall resonerat?
 
bjornp skrev:
Spännande Toven! Vi skall träffa säljaren idag och ta ställning till tomt 13 etapp tre. Har ni gjort några tillval och hur har ni i så fall resonerat?

Ja, spännande!! Vi har gjort lite tillval. Pivåfönster, rostrfitt i kök + inbyggnadsugn, larm, dörrar med spegel. Det är säkert lite mer, men kommer inte i håg allt.

Vi kommer att göra badrumen "själva", klinker i hall, byta ut luckor köket.

Jag tror det kommer bli ett jättebra område. TYcker om att bo bland mycket folk och när alla är "nybyggare" blir det ofta lättsam stämning och man kan lära känna nya människor.

Vi bor i Gustavsberg i dag (radhus).
 
Byta ut luckor i köket till andra luckor från Älsvbyhus eller stämmer måtten med andra leverantörer?
 
bjornp skrev:
Byta ut luckor i köket till andra luckor från Älsvbyhus eller stämmer måtten med andra leverantörer?
Hej!

Hur gick det idag? Ni skulle träffa säljaren?

Vet inte om måtten på köksluckorna stämmer med andra leverantörer. Vi byter inte luckor inom Älvsbyhus utan kommer att specialbeställa från Söderkök. De kommer hem och tar mått.
 
Det gick bra, vi har nog bestämt oss nu. Vi vill ha ett annat kök, kaklat badrum och klinker i hallen, gärna med golvvärme. Vet inte riktigt hur vi skall göra dvs om vi skall välja bort kök helt eller modifiera köket på samma sätt som ni. Vad kostar det att beställa nya luckor från Söderkök? Är det bättre att helt välja bort golven och lägga själv? Har ni fått definitivt inflyttningsdatum?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.