Rozze
Hej, vi vill bygga en loftvåning i vår lägenhet. Vi undrar nu hur högt det ska vara mellan golv och tak för att det ska räknas som BOA? Vi har fått fram via Boverkets hemsida att det får vara 190 cm över hela vertikalt och 60 cm horisontellt från den punkt som det är 190cm i takhöjd där taket lutar. Problemet är att vi har bremervalv i innertaket, räknas det som ett tak som lutar?

Vi vill gärna att hela ytan räknas som BOA uppe på loftvåningen men samtidigt maximera takhöjden under loftvåningen. Vi har totalt 426cm från nuvarande golv till högsta punkten av bremervalven respektive 402 cm till lägsta punkten av valven.

Behöver det vara 190 cm från takets lägsta punkt eller får vi gå 60 cm åt vardera håll från den punkt som är 190 cm från loftgolvet (då innertaket är välvt, dvs. räknas det som att taket lutar)?

Vänligen
Rozze
 
Rozze Rozze skrev:
... Problemet är att vi har bremervalv i innertaket, räknas det som ett tak som lutar?...
.... Behöver det vara 190 cm från takets lägsta punkt eller får vi gå 60 cm åt vardera håll från den punkt som är 190 cm från loftgolvet (då innertaket är välvt, dvs. räknas det som att taket lutar)?

Vänligen
Rozze
Måste vara så att det är samma beräkningsmodell, dvs räkna 60 cm från 190 cm takhöjden.

fastighet-snedtak.png
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.