Hallå, har nyligen köpt en fräs (Dewalt DW 621) som jag skulle vilja komplettera med en sula i plexiglas. Dewaltens inbyggda fräsfot/sula har verkligen liten yta, noterade vid premiäranvändning av fräsen att det blir hög tipprisk vid kantjobb speciellt.

Pat Warner tillverkar och säljer sulor i plexiglas (självklart finns andra tillverkare/leverantörer som t.ex. Milescraft, Woodcraft etc).

De vanligaste typerna verkar vara runda, och offset med extra handtag som verkar trevligt. För att försvåra valet ytterligare kan man välja sula med eller utan urtag för kopierring (får avslöja min okunskap här - varför ska det behövas specialsula för detta? Den man får med vid köp fixar ju både med/utan kopierring.)

Offset: http://www.patwarner.com/offset_subbase.html

Rund: http://www.patwarner.com/round_subbase.html

Behöver helt enkelt hjälp att välja bästa allroundsulan, vill inte köpa två när jag trots allt använder fräsen rätt sällan, än så länge iallafall :)

Är själv inne på en offset, men lite osäker på med/utan anpassning till kopierring.

Tacksam för input kring detta!

(Sen vet jag att man kan tillverka egen plexiglassula, men jag har lite för mycket annat på att-göra-listan för att överväga detta)

/A
 
Redigerat:
Offset är bäst till kantfräsning, och det var väl där du tyckte att originalsulan hade brister? Kopierring är bra att kunna fästa på sulan, men en stor sula är inte alltid bäst när man kopierfräser. Ofta är det en massa tvingar i vägen när man mallfräser. Då kan det vara trevligt med en liten sula. Å andra sidan är vickningar riktigt dåligt om man mallfräser med kopierring. Då blir arbetsstycket förstört. Normalt pallar man upp så att maskinen inte kan vicka. Om det inte går bör man ha en vicksäker bottenplatta
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.