Tvättstugan har jag rivit ner då det var dags för renovering, på grund av vattenskada i övre badrummet så har det kommit emellan.... Men under pysslandet så funderar man ju på det andra projektet.


Grunden i källaren är två lager betong med lecasten mellan lagren, inga direkta fuktproblem. Har bilat upp för golvbrunnsbyte, sand ligger undet nedre betonglagret och det känns torrt iallafall, trots idogt regn ute.

Väggarna är i dagsläget asfalterade utifrån, planer finns på att lägga isodrän så småning om men dit är det några år. I tvättstugan har det suttit träreglar och 12 mm board samt våtrumstapet.

Nu till min fundering: Kan man tänka sig att det mår bäst av 70 mm stålregel, isolering förutom 50 cm mot golv, våtrumsgips samt en vattentålig tapet? Då bör det ju inte bli helt diffusionstätt,och fukten bör kunna komma in och ventileras bort? Eller ska vi sätta våtrumsmatta så det blir tätt? Våtrumsmatta i våtzon 1 såklart...

På golvet har det varit plastmatta, vi har för avsikt att lägga sådan igen, golvläggaren sade att det skulle funka. Klinker blir kallt utan golvvärme.

Synpunkter på ovanstående tankar mottages tacksamt, det mal i huvudet samtidigt som det andra badrummet får en hög prylar i väggen....
 
Redigerat:
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.