Tips och råd tack :) Vi har ju bott i vårt hus i 5 år nu men jag har haft på känn att den värmepump vi har inte är ok . Har inte haft medel förrän nu att ta ut en specialist men chocken blev stor.
Vi har ju s.k frånluftsdon som tar in luft och omvandlar den det är 3 nere o 1 uppe i wc-dusch.
Det första han märker är att pannan ej är inställd rätt inuti ( ej rört) Sedan undrar han över det höga ljudet ? Ja vi är vana så ? Brummar . Mätning av dessa don visar att det tas in enorma mängder luft nere men vid kontroll på andra våningen är det helt dött !!! Ingen ventilation i badrum !! Och så har det varit i 5 år. Varför ? Ja det undrade han också. Kryper ut och letar fel på vind men allt är kopplat so det ska.. Han som kan tar isär donet och upptäcker att långt in i detta sitter någon typ av emballage !! Drar ut det och fungerar !! Det har legat där i 5 år !! Vi har aldrig haft varma element men van vid att elda själv så tyckte jag att det var väl så det skulle vara . El blir ju aldrig lika varmt.. Men när han ställt in alla don så de drar som de ska och även justerar pumpen då har vi varma element !!!! Snacka om chock jag fick ! Vad har detta haft för effekt på vårt hus ?? Hur mycket har vi betalt för mycket i el ?? Och jag ringer Folksam som med hjälp av Smålandsvillan byggde upp huset då vårt gamla brann ner men allt fördröjs och ingen ringer tillbaka .. Ärendet flyttas från den ena till den andra !?!? Pust säger jag bara.. Ska ingen ta sitt ansvar alls ?? Och visst är jag orolig för huset ... Vad tycker du att jag ska göra ?? Mvh Nina
 
Redigerat:
Hej
Jag tror inte du kan göra någonting.Alla fel du beskriver är oerhört enkla att upptäcka och man har en väldigt stort ansvar själv för "normal" bevakning att ventilation,värme vatten osv fungerar. Att elementen inte bli varma borde ni reagerat på mycket tidigare.El element om något blir vama som f-n .. Om badrummet är hyffsat modernt tror jag inte att du ska oroa dig. Var det ingen som besiktigade huset åt er ?
Fredrik
 
Måste hålla med Fredrik Å. Då ni t ex vetat om att elementen inte blir varma så skulle det ha felsökts långt innan speciellt om det gått 5år?!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.