Hej!
Har problem med ett kylskåp av märket Siemens, ålder 2 år och 10 månader. Har fått vatten skada på parkett under kylen. Kondensations behållaren klarar inte av att förånga allt vatten som ansamlas. 1:a kammaren fylls, 2:a kamaren fylls också varpå det rinner över i det tredje behållaren som är placerad under kylen. Dörren är alltid stängd förutom när man hämtar varor. Inga varma varor sätts in i kyl innan produkten är kall. Ändå samlas mer och mer vatten i behållarna. Siemens anser inte att det är något fel på kylskåpet. Är inte det ett fel att vattnet inte förångas utan att man får vattenskada pga att det kondenseras så mycket vatten?
Svar från Siemens är att...
Citat" Håller kylskåpet rätt temperatur ?
Gör kylskåpet det så finns det inte något tekniskt fel på produkten." Slut citat
Kan detta verkligen stämma? Varför samlas det hela tiden vatten som inte försvinner.
Det finns även en brännskada till vänster, i samma nivå som kondensatorn sitter.

Tacksam för svar
 
Det du beskriver låter väl som att det på något sätt tillförs onormalt mycket fukt till kylen. Antingen så har du en luftläcka, ex. fel på en tätningslist i dörren, eller så kanske du har för vana att ha saker i kylen som det avdunstar mycket ifrån. Typ skålar med vätska utan lock.

Har felet uppstått nu, eller har det varit problem från början?
 
Försäkringsbolagen rekommenderar ju att man har ett plasttråg under kyl och frys för att förhindra vattenskador, så uppenbarligen är det något man får räkna med.
 
Som hempularen skrev - se över tätningslisterna, "dollar bill test" får väl översättas till selmatest, en selma ska fastna om du provar med en sedel och stänger dörren. Om magnetliserna i hörnena krånglar, så kan du "bygga upp" försiktigt med något flexibelt bakom, så att det tätar i hörnena och listen blir rak.

Dock:

Om skåpet har fungerat normalt innan och först nu - när relativa luftfuktigheten börjar gå ner inomhus - börjar rinna över så är det något som inte stämmer. Om problemet uppstod med en massa dörröppningar, låg temp i kylen = "frostkaka" bygger upp på ryggen och under en period med hög luftfuktighet så kan nog skåpet fylla över skålarna när det frostar av.

Har kompressorn redan efter två år gått så varm att kompressortempen börjat bränna hål i plasten?, så låter det inte bra. Ingen varm mat ställs in verkligen?

-Om kylskåpet är ett utan fläkt i kyldelen och ni försöker hålla under 4 grader i kylen och kan se att en frostkaka byggs på som knappt verkar smälta: Höj temperaturen ett par grader, det kan lösa problemet. DVS mängden avfrostningsvatten kan hanteras av skåpet. (absolut nödfall, häng dit en wettextrasa som når ner i vattensamlaren..finns faktiskt skåp som är originalutrustade med detta...)

och som f91jsw skrev: ha alltid ett spilltråg under kylen, även om det är ett utan vatten indraget.
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.