Hej, undrar vad tujahäck kostar?
 
Beror på storleken på plantorna och vilken typ av tuja.
Sådär på rak arm, cirka 30 kr/st för små Thuja occidentalis "Brabant" (bara som exempel, det finns andra, bättre sorter), mera om det skall vara kraftigare plantor.
Räkna med cirka 2 plantor/m.

/ama
 
Precis som ama säger: kolla in sorterna först. Den 'vanliga' sorten blir lätt ruggig & brun på vintern; det finns nyare sorter som har både vackrare vinterfärg och växer mindre yvigt. En thujahäck som passerat tio år genererar rejäl klippning varje år; de första åren skall man bara hålla in sidorna. Om man missar detta blir det aldrig en vacker häck.

Ett sätt att förbilliga häcken är att köpa små plantor (priset ligger alltid i paritet med storleken) och kruka dessa ren torv i 6-8-liters plastbyttor och ägna en hel säsong med omsorgsfull vattning och gödning innan man planterar häcken. Beror naturligtvis på var du bor i vårt avlånga land.

Detta att kruka först gäller de flesta häckar; de växer snabbare i kruka om man vårdar dem väl. Det är också en fördel om häcken kommer att stå litet utsatt - lättare att plutta ner större exemplar.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.