Jag är medlem i en bostadsrättsförening där rören längst ner i källarvåningen är dåliga. VI har haft en firma här som spolat och filmat i rören och föreslår att vi ska relina dem. Det rör sig om 40 m rör. Vi har haft svårt att hitta någon ungefärlig uppskattning för vad ett sådant projekt kan kosta. Undrar därför om det är någon här som varit i samma sits och här en aning. Vore skönt att ha ett hum om vad som är rimligt innan vi tar in massa offerter.

Allt Gott
Lasse
 
Hej
Vi relinade i vår bostadsrättsförening förra hösten och hade ungefär den sträckan du pratar om. Vårt projekt landade på 400k ink moms och vi är nöjda. Tittade även på alternativet att byta ut rören men fick då kostnadsförslag på över miljonen
 
Claes Sörmland
Har bekant i radhus/kedjehusområde som betalar kring 100 000 kr per hus för relining av stam under husen och upp i husen. Den dyrare varianten av relining med en uppblåsbar strumpa, finns tydligen en billigare också som kräver att rören är hela efter fräsningen.

Sitter rören åtkomligt på källarväggen eller i källartaket så byt dem istället för att relina. Gäller även om rören kan dras om så att de hamnar på källarväggen/uppe i takvinkel istället för under källargolvet.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.