Vi har nyligen köpt ett hus med kattvindar på vardera sidan på övervåningen. På sikt kommer vi isolera där men det finns andra områden vi måste prioritera högre, så för ögonblicket blir det långtidsförvaring av... ja, vad då? Vad kan man lägga på en kattvind utan att det förstörs av mögel, bin och annat som kan komma in dit? Det är helt oisolerat och öppet för all världens vindar att dra igenom.
 
Hmmm... varför är du rädd att det skall mögla? Med tanke på att det är oisolerat och utrymmet därmed värms upp från boytan torde det varken vara problem med extrem kyla eller hög luftfuktighet?

Sätt gärna upp en luftfuktighetsmätare (och kanske även en termometer) om du är osäker.

Men ponera att du har alla dessa problem du räknat upp: Då bör du kanske inte förvara material som är känsliga för just dessa faktorer.

En grov generalisering blir då: Du kan förvara icke organiska material som inte riskerar att rosta (metall börjar rosta vid RH > 60%) samt är okänsliga för både höga och låga temperaturer. Exakt hur detta korrelerar med ditt bohag är det dock ingen på detta forum som vet... ;)

Men gissningsvis är det väl ungefär samma saker som du skulle kunna tänka dig att förvara i ett kallgarage?
 
Jag har inte så kallt i mina kattvindar. Vi förvarar allt möjligt där och har inte haft några bin eller dylikt. Alltså övriga huset värmer ju dessa rum också delvis.
 
Vad man förvarar på kattvindar?

Katter förstås :D
 
Om inte väggarna möglat hittills kommer inte det du förvarar där heller att mögla.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.