Hej,
Flyttade in vårat hus 2020. Huset har fjärrvärme som levereras och drivs av en privatägd anläggning som förser ca. 50st fastigheter. Fjärrvärmeanläggningens ägare är samma person vi köpte huset av.
Nu till min fundering.
Då priset stigit på fjvm så har frågan om byte av uppvärmningssystem kommit på tal från andra uppkopplade fjvm-fastigheter. Ägaren av anläggningen har kommit fram till att det inte finns några avtal, så det är fritt att koppla bort sig. (Han vill nog det då anläggningen är en aning underdimensionerad.) Det jag ser som ett problem är att då kan ju han också välja att koppla bort oss från fjvm om/när han vill utan att vi vill det? Skulle fjvm-anläggningen dessutom säljas så kan ju nya ägaren välja hur hen vill med de uppkopplade husen.
Om vi skulle vilja sälja huset så måste vi väl informera om detta till nya ägare, annars kan det ju bli stora problem för oss om det sen kopplas bort? Alltså säljer vi ett hus med tveksam- eller ingen säker uppvärming...
Vad kan man kräva av den som sålde huset till oss och som dessutom äger fjvm-anläggningen? Ingenting om detta nämndes vid försäljningen.

Tack på förhand!
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.