Om man får ett pris från Trivselhus på ett nyckelfärdigt hus (ex utvändig målning) på låt säga 2,5milj ink tomt och VA vad tillkommer då? (TH äger alltså tomten idag och har satt tomtpris till 395.000:- )

-Är tex pantbrev och lagfart medräknat?
-Brukar tomten vara grovplanerad?
-Vad har TH för std? Är det mycket man "bör" välja till?

Glömde att fråga säljaren detta och han är tillbaks först på fredag.
 
Vi köper från Trivselhus och i den första kalkylen (när vi fick priset) vi fick så var inte pantbrev och lagfart medräknat. Standarden är helt ok tycker vi, det vi ändrat är badrumsinredning (standard är Danini) och vitvaror (kan välja på Bosch eller Husqvarna). Som standard är det ett Tibrokök med Karlalucka (vi har där ändrat lucka och köpt till lite skåp), parkettgolv i allt utom våtutrymme där det är kakel, badrummet helkaklat och klädvård samt wc våtrumstapet, finns flera dörrar att välja på både för innerdörrar och ytterdörrar, vattenburen golvvärme ingår...ja, det är det jag kommer på nu! Det känns iallafall som att standarden är ganska hög, jämfört med några andra.
 
Så förresten Pär A, ni kanske har fått tag i en tomt? Kollade du det med A-berg som jag skrev?
 
-Pantbrev samt lagfart är inte medräknad.
-Tomten är grovplanerad där plattan görs.
-Standarden är ganska hög, kakel och klinker, trägolv fint kök.
Det vi har valt extra är kök oljad ek, golv enstavs oljad ek, rostfria vitvaror, harmoni 5 innerdörrar, trapp oljad ek. Vår hussats kostade 995000:-.

Elin, vår försäljare drog av kakel och klinker enligt vårt önskemål för det kunde vi fixa själv. Vi betalade 20000:- för materialet till helkaklat badrum, toalett öv, hallgolv, tvättstuga och sjösten i kök. Arbetet gjorde kompisar som arbetar med sådant. 50000:- låter inte som en orealistisk summa om ni inte har jättestort badrum samt toalett.
 
cams:
-vilket hus var det?
-var priset med grund?
-vad gick de övriga bitarna på? Tex. Stomresning? El-install mm? Eller gjorde ni allt själva?
 
Pär A: Vilket hus var det som ni fick offererat nyckelfärdigt för 2,1 (exkl tomt) ?

/
M
 
Det var inget direkt kataloghus utan vi frågade generellt om en enplansvilla på runt 160kvm med normal TH standard. 2,5 ink tomt (395) och eget VA.
 
Pär,
Det är ett omritat solvik 203 på 150m2.
Grunden var inte medräknad vi betalade 175000:- för plattan + fyllning + dräneringspump mm. Plattan är på 120 m2. Vi betalade 216000:- för snickarna (vi gjorde ingenting av snickerier det gjorde dom). El installation och med standard uttag mm 65000:-, men med 5 utelampor + en stor utelampa som står på gården, spotlights inne osv 95000:- totalt för el. Vi har totalt kommit upp i en kostnad på 606000:- för byggandet. (vvs,el,platta,snickare,kakel och klinker samt målning). Kakel och klinker samt målning gjorde vänner till oss..
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.