Som rubriken lyder.

Hus från 60-talet. Till synes modernt/vanligt proppskåp med huvudsäkringar på utsidan, med modern elmätare med fjärravläsning, etc.

Undercentralen (inomhus) är en gammal diazedvariant, och vid sidan återfinns nedanstående anordning (se bilder). Plomberad på flertalet ställen, så jag antar att den tillhör nätägaren. Kan inte säga huruvida den sitter mellan skåpet på utsidan och diazedcentralen eller ej.

Vad gör denna? Varför är en av de tre strömställarna (?) märkta 40A/415V i annat läge än övriga? Vad gör en "ripple control receiver"? Etc. Tacksam för input :p

Äldre elcentral med säkringar, strömbrytare och sladdar på en vägg.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


Gammal elektrisk mätare med rattar, fönster för mätarställning, 220 V 50 Hz.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder


//AHB
 
Sök hellre rakt på "rundstyrning" för mer närliggande och relevant info.
 
  • Gilla
Alexander HB
  • Laddar…
tensiden tensiden skrev:
[länk]
Intressant, och stort tack! Nästa fråga är då om denna låda fortfarande används, eller om denna teknik spelat ut sin roll? Lådan sitter nämligen i vägen för andra planer jag har för just den väggen. Det bästa kanske är att kontakta nätägaren för ytterligare svar på just den frågan.
 
GK100 GK100 skrev:
Sök hellre rakt på "rundstyrning" för mer närliggande och relevant info.
Tusen tack. Nätägaren verkar ha en pågående inventering, där denna utrustning på sikt ska demonteras ner från kunden. Har man bråttom går det att begära att de kommer så fort de kan.
 
  • Gilla
GK100
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.