Det finns en byggisolering tror jag det är som har samma konsistens som ett liggunderlag. Är det någon som vet vad det heter och vart man kan köpa det till ett rimligt pris?

Tack på förhand.
 
B
elafant är ingen bra isolering om du ska det långvarigt.
va har du tänkt dig det till
 
cellpolyeten, förr i tiden sålde Fagerdala Industri AB det men har ingen aning om de ens finns kvar eller har det i sortimentet längre.

/Kent
 
Jag har sett i engelska byggprogram att de ibland använder ett mycket tunt isoleringsmaterial, vi pratar 20-30 mm tjocklek och folie på ena sidan. Har sett dem använda det i tak och de säger att det ska ha samma egenskaper som betydligt tjockare material. Nu är ju engelsmän inte kända för några direkt överdimensionerade konstruktioner så jag antar att det inte är helt sant vad de säger men de har ändå byggt in materialet som isolering i dyra fina hus med låga driftskostnader.

Någon som vet vad jag menar? Ber såklart TS om ursäkt om jag rånar tråden alldeles för mycket.

/John
 
Armaflex? Fast det är även kondensisolering.
 
Är inte det något liknade som finns för krypgrundsisolering? Se:
http://www.lfs-web.se/krypgrundsisolering lfs-25.htm

"LFS-25 inkl moms och frakt. Levereras hem till dörren!
http://www.lfs-web.se/betalningsalternativ.htm1 st rulle 2 x 50 m = 100m2 Max. 50 mil från Halmstad 2.895:-
1 st. rulle 1,6 x 50m = 80m2 Max. 50 mil från Halmstad 2.325:-
Vid längre frakt än 50 mil från Halmstad utgår extra fraktkostnad om 150:-/rulle. Levereras ej längre bort från Halmstad än max. 100 mil, därefter utgår offert gällande fritt debiterad frakt."
 
Betongtäckmatta. Heter det.
 
Snabbt svar ;)
 
  • Gilla
Krilleman
  • Laddar…
Bezt skrev:
john_l: [länk]
[länk]

Kom fram att det egentligen är en bluffprodukt som ren isolering, finns även en tråd(som jag inte hittar) där SP eller någon annan oberoende testade med några friggebodar isolerade på olika vis och den med folieisoleringen var lika bra som den oisolerade.

Sorry för off topic.
Men vakuumskivor är väl ingen bluff (utan det som är bluff är väl när man använder endast metallfolie)? Vacuporskivorna är någon/några cm tjock och skivan är innesluten i folie (innanför denna folie är det vakuum) och har sen ett lager polyuretan på ena eller båda sidorna som skydd: http://www.tknutsson.com/sv-SE/Newsroom/~/media/Files/TKnutsson/Vacupor klar.ashx
Supereffektiva som isolering och med matchande (superhögt) pris.
 
:wow: du måste surfat runt många år 😁
(sorry kunde inte låta bli)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.