På ena långsidan av tomten har vi en granhäck som är drygt 30 år gammal och väldigt dåligt skött.

På bilden kan man se vår häck, bakom den blåa skylten:
http://www.sofia-ingrid.se/bilder07/...2014-27-49.JPG

Granarna har blivit toppade för många år sedan men jag tror inte att något annat har gjorts. Problemet är att granhäcken är väldigt ful, mycket torr på insidan, har ingen form och är för hög (det blir skugga på hela tomten på eftermiddagen/kvällen). Samtidigt så ger det helt perfekt insynsskydd och en känsla av att man bor i skogen.

Har någon tips på vad man kan göra med den? Enda alternativet jag kommer på är att ta bort den och ersätta med högt plank. Hur mycket kan det kosta att ta bort ca 30 m granhäck, det måste väl vara ca 100 träd?
 
Om du går ut själv med motorsågen och kapar ner alltihop och kör bort till tippen i omgångar och sedan ger dig på med spett och såg och vänder upp stubbarna själv så kostar det dig nästan ingenting - ekonomiskt. Däremot är det ett jäkla arbete.

Bästa du kan göra om du inte har bråttom är väll att annonsera ut ved på rot eller liknande så någon kommer och tar ner granarna och tar med sig riset.

Sedan stubbarna gör du nog enklast att anlita en grävare med dumpers. Kostar ca 1000kr/h med 2 man men dom borde göra det på en dag eller två. Sedan får du återfylla och snygga till innan du gör något nytt.
 
Att såga själv och anlita någon för att ta bort stubbarna är det som verkar vara det bästa alternativet. Då kanske vi får räkna med 10-15.000 kr.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.