Vi har ett jättefint 50-talskök som en snickare just nu bygger om så att en smaldiskmaskin ska gå in och lite annat. En modern köksfläkt (kolfilter) tillkommer också. Köksskåpen ska målas om med linoljefärg förmodligen då vi orkat skrapa bort alla färglagren. Men vad ska vi göra med betongväggarna? Den föregående ägaren skyndade sig att måla om allting (det var ett dödsbo) med vit latexfärg innan han sålde vilket har inneburit ett enormt merarbete för oss. :@

Även betongväggarna är övermålade med sådan färg, och naturligtvis har den redan börjat släppa och ramla av här och där.
Vi har ju även låtit bila in lite nya ledningar och annat så väggen måste åtgärdas, men hur? vi vill helst kakla på äldre vis, dvs med några rader kakel längs diskbänken och spisen, men funderar på om vi i stället ska kakla upp över hela den väggen, bakom köksfläkten alltså, för att slippa ta itu med plastfärgen där.
Eller finns det någon bättre lösning?

Problemet återstår ju med de andra väggarna, och vi kan ju inte gärna helkakla köket.;) Jag vill absolut inte måla om med latexfärg, men inte heller lockar det att skrapa eller slipa bort latexfärg från betong.

Någon som har något supertips? Vi vill gärna hålla oss någorlunda till 50-talsstilen, men inte på något fanatiskt vis, linoljefärg är ju inte så 50-tal t ex, inte heller diskmaskin, köksfläkt och modernt kylskåp etc.:)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.