Gjorde vid köket för ett år sedan och såg nyss att vet verkar läcka lite vatten i bjälklaget under vasken. Det måste vara en packning i rörsystemet som gett upp. Inget synligt under köksskåpen utan man ser det i det nya spånskivetaket i källaren 😡.
Rören är gråa rör och jag bytte inte något i avloppet vid köksrenoveringen. Nu ligger det en plastmatta limmad i köket och som sagt nytt spontant spånskivetak i källaren. Vill helst inte riva ngt av det! Finns det någon annan utväg??
 
Krilleman
Vilken dimension är det på avloppsröret?

Är det 75mm och du vet att det är raka rör genom bjälklaget utan gren så kan man ju kapa ovan och under och trä i ett 50mm rör som lösning.
 
Tyvärr så är det ju en 90 grader under vasken så det fortsätter i bjälklaget till hjärtväggen där det är ingjutet ner i bottenplattan.. 75 mm är det iaf, men svårt att lösa på det sättet när det svänger.

Annars bra tips.
Det sitter ett takuttag i skivan som fuktar så jag ska försöka komma åt och lysa in där för att se om man kan göra något. Frågan är när man ska kalla på försäkringsbolaget...
 
Enklaste svaret är att ringa försäkringsbolaget. De ersätter ofta hela konstruktionen utan åldersavdrag. Förhoppningsvis kan detta fixas underifrån, utan att plastmattan behöver skäras upp.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.