Hej!
ny medlem här, jag heter Johan och är snickare, jobbar på ett prefab företag,
nu så har jag lite funderingar på vad jag man kan göra med denna skorsten för att laga den på billigaste vis, min tanke är att knacka bort trasiga stenar samt mura/foga om det som är dåligt, ena sidan verkar lite friskare än den andra, nåt speciellt bruk som rekommenderas? nåt annat att tänka på?
 
  • skorsten1.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Det tar nog lika lång tid att försöka få ordning på den sönderfrusna skorstenen,( den blir ändå inte bra) som att plocka ned den, och mura upp en ny.
Förmodar att det är ett gammalt hus med "nytt" betongtak där skorstenen fick hänga med ett tag till. Nu har Du möjlighet att få tegel med samma kulör som övriga taket.
Vad gäller antennen, kan man undra om det är banden till denna som håller ihop skorren ::)
 
Pratade med vår murare när vi glidgjöt våra pipor. Då sade han att en av de värsta påfrästningarna kommer från just TV-antennen när det blåser. Spänningar i fogarna som luckras upp och tar åt sig fukt på höst/vinter som sedan "sprängs" vid minusgrader. Rek. flytta antennen till ett separat fäste på nocken eller liknande. Se sedan för fasen till att inte tappa ner någon sten i pipan när du plockar. Då har du problem = hacka upp murstocken innifrån.

Mvh Magnus (har också samma problem men väntar lite till)

:'(
 
  • skorstenen.jpg
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
ahh kan tänka mig det, antennen kommer ryka i vilket fall, parabol lär det bli :cool:
"halva" skorstenen ser ju ok ut, ska se om det går hyfsa till den så den blir godkänd alla fall, sen får man göra en ny lite senare, finns mycket annat som är roligare att pyssla med först...
 
Genomgången i taket är ett kritiskt ställe-hur ser den ut där? Att smålusa på gammalt junk brukar bli mer jobb och pengar i slutändan.
 
Det går ju att plåtklä den, jag skulle dock inte gjort det, då det förmodligen slutar med att tegel remlar ner i piporna, men du kanske kan laga den så gått det går och sen plåtklä den?

..//N
 
En god gissning är nog att om du inte gör ett provisorium nu och murar om den när du får tid, så tar det samma tid att mura om den som laga den fullgott.
 
Ta inte bort antennen då rasar förmodligen skorstenen hehe... ;)
Ända å göra e å plocka ner å mura upp på nytt... skicket invändigt lär ju inte va så bra me tanke på utsidan. Kommer man åt den på vinden??
 
nej på vinden kommer man ej åt något, men där ser murstocken hur fin ut som helst, sen ser den mycket bättre ut på de andra två sidorna som inte är med på bild, ingen frostsprängning alls, får se hur jag gör, vad kan det kosta att leja en murare att göra en ny topp då? hur lång tid tar det att göra själv?
 
En ide är ju att kanske putsa på den utifrån om den är hel inifrån.
 
Men om man skulle vilja fixa sin skorsten,
vad skall man använda för bruk? Putsbruk C eller Putsbruk B eller vad?

Har en del lösa stenar i söderläge.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.