någon som vet vad det är för kostnader som tillkommer på ett älvsbyhus för ca 922000kr med totalentreprenad? tack på förhand /sanna
 
Det jag tror tillkommer är grund och tomtanläggning. Självklart så kan inte anslutningsavgifter ingå.

Någon som byggt ett Älvsbyhus kanske vet mer.
 
Vi bygger en Smålandsvillan men kringkostnaderna är nog de samma.

Förutom själva byggsatsen, som innehåller hus och grund, tillkommer kommunala avgifter: Nybyggnadskarta osv för ca 30 000kr (kan kanske variera från kommun till kommun), VA 120 000kr, telefonlina 7000kr, utstakning 6000kr (cirka)... och en del annat. Sen tillkommer allt man vill ha som inte är standard som t ex: Eldragning till carport/garage med mera. Det finns fler poster men jag kommer inte på vilka just nu. ;)

Älvsbyhus har plastmatta som standard i samtliga utrymmen och 2glasfönster. Det brukar folk vilja byta ut till ekparkett och 3glas = kostar mera.

Hur som helst. En kollega har precis byggt ett Torgrim från Älvsbyhus och de betalade dryga 2.5miljoner för hela klabbet (förutom övervåningen som han bygger själv). I dessa 2.5mkr är tomten inräknad med gräsmatta och altan.

Ett tips om du vill veta vad det kostar är att kontakta ditt Älvsbyhuskontor och fråga de som verkligen vet. (eller som bör veta).

Lycka till!
 
orstigsnybro skrev:
Älvsbyhus har plastmatta som standard i samtliga utrymmen och 2glasfönster. Det brukar folk vilja byta ut till ekparkett och 3glas = kostar mera.
Älvsbyhus har 3 glasfönster som standard. "Standardfönstren" har dessutom bättre U-värde än de pivåhängda (som är tillval).

/ Magnus
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.