Vi har en kall och risig glasveranda som vi vill permanenta och göra till en hall. Vi undar nu vad vi ska välja för golv. Grunden är en gammal gjuten "platta" (ca 60 cm ovan mark fullt med sten). Eftersom vi har en dörr från verandan in i huset får det inte bygga så mycket på höjden. Kan vi lägga frigolit mellan plattan och golvet så det stoppar lite kyla eller kan vi få problem med kondens då? ÄR det bättre att lägga laminatgolvet direkt på betongen och ta på sig ett par tofflor? Det bästa skulle nog vara att lägga klinkers men det blir ju svinkallt utan golvvärme. Golvvärme är inte att tänka på då värmen bara kommer gå ner i plattan. Hur ska vi tänka?
 
Går det inte att isolera underifrån? Ett laminatgolv känns nästan lika kallt som ett klinkergolv.
 
En mysig glasveranda skulle vi också vilja ha! -:) Personligen skulle jag vilja ha golvvärme och det jag funderar på är om ditt golv går att bila bort och "plocka" ur lite massor för att kunna isolera och gjuta ett nytt golv med golvvärmeslang. Fattar det som att nuvarande golvnivå ligger 60 cm ovan mark (3 steg?). Tror säkert du kan lägga en frigolit med laminatgolv, men som Bror säger blir det kallt. Har själv problem med detta i ett rum och det är inte skönt.
 
Det är bara en veranda om ca 3 kvm som vi kommer ta på och av oss ytterkläder och skor. Att bila och lägga golvvärme känner vi kanske inte att det är värt. Blir det inte kondens om vi lägger frogolit emellen? Vi vill ju inte ha fukt mellan plattan och golvet.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.