Hej! Vi bor idag i en gammal sommarstuga som vi 1) funderar på att bygga ut och 2) funderar på att riva helt och köpa ett färdigt hus från t.ex. LB-Hus

Vi har ibland sett priser på husen och vi har förstått att de levereras på grund. Dvs vi måste själva ombesörja en grund.

Då undrar vi vad det kostar med en grund till ett hus om ca 100m2? Vi antar att det tilkommer kostnad för ett riva vårt befintliga hus om 60m2 också och undrar också vad det kostar.

Vi har lite svårt att uppskatta en totalkostnad för vår situation om vi vill köpa ett LB-Hus och skulle uppskatta någon som kunde hjälpa oss på vägen

/Johan
 
Hej Doffen!

Kostnaden för grunden kan delas upp i två delar, dels grunden i sig själv och dels förberedande markarbeten (shaktning, ev. pålning eller sprängning m.m).

Om du vill ha gjuten platta med golvvärme får du räkna med 1500-2000:-/m2 bara för denna. Sen tillkommer markarbeten enl ovan.

Vad gäller rivning av befintligt hus tenderar det dra i väg i kostnad, mycket på grund av att företag måste betala dumpavgifter, något som inte privatpersoner behöver om man lämnar avfallet på återvinningsstation.

Vi valde att riva den 30m2 stuga som stog på vår tomt själva och "källsortera" avfallet (obehandlat virke blir ved, målad fasadpanel blir framtida vedföråd, fiberboard förmultnas och allt miljöfarligt lämnas till återvinningsstation). Vi fick en indikation på att kostnaden skulle bli runt 40.000-50.000 om vi anlitat en fima för rivningen.

Om du vill uppskatta kostnader som normalt inte ingår i hustillverkarnas "grundpris", titta på mitt inlägg i nedanstående tråd och försök få fram uppskattningar för där angivna poster.

http://www.byggahus.se/cgi-bin/yabb/YaBB.pl?board=Huspris;action=display;num=1098691440

Lycka till

Alter ego
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.